Škrabica, arije operne dive i još ponešto na Booksi u parku

Pored zelenila breza, plavetnila stolica i vrludanja povjetarca, na Booksinoj terasi u Martićevoj 14D za potpun proljetni ugođaj nedostaje još samo – glazba.

Nakon prošlogodišnjeg otkazanog koncerta zbog kiše, vremenske (ne)prilike dobile su priliku za iskupljenje – na svirku u okrilju Škrabice u park ispred Bookse 6. svibnja u 20:30h vraća se bosutski bećar Vedran Šuvak Šuvi, vođa indie-rock legendi Sleepyheads.

Proteklo je vrijeme bend proveo u radu na dugoiščekivanom nasljedniku sjajnoga prvog albuma, koji bi se uskoro trebao pojaviti na platformi bandcamp, čiji ćemo dašak čuti u skroz ogoljelom ruhu. Šuvi na Škrabicu stiže potpuno sam, što jamči još veću dozu intime.

Glazbeni program u Martićevoj nastavit će snimke arija naše nadaleko poznate operne dive Ljiljane Molnar-Talajić

U suradnji s izdavačkom kućom Beletra u parku će se 8. svibnja u 18h održati razgovor o knjizi La Molnar: priča o Ljiljani Molnar-Talajić. O knjizi će govoriti te predstaviti priču o opernoj divi autor Dalibor Talajić, urednica i glazbena kritičarka Jagoda Martinčević, te recenzenti Seadeta Midžić i Enes Kišević. Moderatorica razgovora je Sandra Pocrnić Mlakar.

Od rođenja u Bosanskom Brodu, preko školovanja i prvih uloga u Sarajevskom narodnom pozorištu, do nagrade za Cio Cio San u Japanu, audicije pred Zubinom Mehtom i glavnih uloga u Metropolitanu, Scali, Covent Gardenu, Bečkoj državnoj operi i Veroni… Knjiga La Molnar – Priča o Ljiljani Molnar-Talajić prikazuje veliku opernu umjetnicu s blistavom svjetskom karijerom kao osebujnu osobu koja je osvajala glasom, šarmom i duhovitošću.

ZaPis u Booksi

Da ne ostane sve na glazbi 8. svibnja u 20h održat će se program naslova ZaPis u Booksi, na kojem će se predstaviti zadarske spisateljice Iva Pejković, Vlatka Basioli i Ana Vidov te pisac Ivan Čeperković. S njima će o njihovom spisateljskom radu te radu udruge razgovarati Miljenka Buljević.

Udruga ZaPis – Zadarski pisci – kontinuirano djeluje od 2009. godine, s ciljem afirmacije suvremenih autora iz Zadarske županije. Generacijski i stilski različiti, bave se promicanjem književnosti u svojoj sredini, organiziraju tematske književne večeri, ugošćuju pisce, organiziraju radionice pisanja, poezijom osvajaju javne prostore grada, dok čekaju na vlastiti.

Svi događaji održavaju se uz poštivanje epidemioloških mjera i preporuka. Programe podupiru Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske te Grad Zagreb.

FOTO: Booksa

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori