Slavonsko-zagrebački satav Nemeček predstavlja singl s drugog dijela trilogije ‘Prokletije’

Slavonsko-zagrebački satav Nemeček predstavlja singl s drugog dijela trilogije ‘Prokletije’

Slavonsko – zagrebački sastav Nemeček, izbacio je prvi singl s nadolazećeg drugog dijela trilogije “Prokletije”. Bend predvođen Vedranom Živkovićem nastavio je djelovanje u proširenoj postavi. S Leom Beslaćem na klavijaturama i Bornom Maksanom na bubnjevima, Nemeček je novim singlom ‘Kuvet’ postavio monolitne temelje koji kao žustra kraut rock borba odjekujuju svijetom 2001: Odiseje u svemiru.

Prvi dio trilogije ‘Prokletije’ koji je ugledao svjetlo dana krajem prošle godine našao se na listama najboljih izdanja u 2021. godini. Surovo, mračno, glasno samo su neki od epiteta koji ga opisuju.

Pomoću magije novog doba i slavonskih tambura stvaraju balkanski zid buke koji evocira neka pradavna vremena, ali i ona koja tek trebaju doći.

Uhvati Nemeček uživo na nekom od vrućih ljetnih nastupa:

  • 09.06. MENT (Ljubljana)
  • 15.07. TAM TAM Music Festival (Sućuraj)
  • 16.07. OKC Abrašević (Mostar)
  • 11.08. Festival JEFF (Koper)

Pjesma ‘Kuvet’ snimana je u zagrebačkom studiju Rattus Rattus pod producentskom palicom Borne Maksana, a dostupna je putem svih digitalnih glazbenih platformi.

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori