fbpx

Slikovnica koja će potaknuti djecu na ostvarivanje svojih snova usprkos preprekama

Slikovnica koja će potaknuti djecu na ostvarivanje svojih snova usprkos preprekama

Školska knjiga objavila je serijal slikovnica pod imenom: Mali ljudi, veliki snovi, a koje je napisala španjolska autorica Maria Isabel Sanchez Vegara.

Autorica slikovnica Maria Isabel Sanchez Vegara (Izvor: Facebok autorice)


Serijal se sastoji od šest slikovnica koje donose biografije važnih ljudi, koji su svojim dijelima utjecale na hrvatsku, ali i svjetsku kulturu.
Slikovnice polaze od činjenice da su svi ljudi, pa tako i oni poznati, bili jednom djeca sa svojim snovima.

Cilj je autorice potaknuti nove generacije na ustrajnost u ostvarivanju svojih snova neovisno o problemima s kojima će se susresti prije ili kasnije. U serijalu su obrađene: Coco Chanel, Frida Khalo, David Bowie, Zaha Hadid, Stephan Hawking i Ada Lovelace.

Serijal u izdanju Školske knjige (izvor: Facebook)

Poruka koju ove slikovnice prenose roditeljima je da svoje malene nauče sanjati kako bi s istom praksom nastavili u kasnijoj dobi!

  • Izvor:
  • Hina

Sonja

Sonja Kirchhoffer po vokaciji je povjesničarka koja radi u obiteljskom obrtu za restauraciju „Industrijska arheologija“. Iako ne radi, strogo gledano, u struci u stalnom je doticaju sa starim stvarima. Kako je zanima puno toga, starog i novog, kada stigne čita i piše, a slobodno vrijeme najviše uživa u ulozi ponosne mame i šetačice obiteljskih pasa.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *