Sopranistica Marija Vidović predstavila novu pjesmu i spot

Sopranistica Marija Vidović predstavila novu pjesmu i spot

Drugi singl i spot sopraniste Marije Vidović Međimurje, moj drogi je dom, jedna je od tri autorske pjesme s njenog aktualnog albuma Međimurje. Poput ostalih pjesama na albumu i ova je posveta njenom rodnom kraju. Budući da Marija već duže vrijeme živi na nekoliko adresa i poslom je vezana za BečMadrid i Meksico City, osjećala je potrebu da svijetu približi pjesme s kojima je odrasla. Za glazbom ne zaostaju ni ljepote međimurskog kraja omeđenog dvijema rijekama, Murom i Dravom, stoga je i spot snimljen na dva turistički vrlo atraktivna mjesta, Matulov grunt, autentičnoj međimurskoj kući koja je nakon preuređenja otvorena za posjetitelje te Mlinu na Muri, u Općini Sveti Martin na Muri.  

Ovu sam pjesmu prvi put izvela s njenim autorom, Martinom Srpakom na festivalu “Kraj Mure i Drave” u Prelogu i jako mi se svidjela zato je i našla svoje mjesto na mom albumu. Kako smo cijeli album predstavili s vrlo popularnom tradicijskom pjesmom “Ljubav se ne trži”, za drugi singl smo namjerno odabrali jednu autorsku pjesmu kako bi pokazali da se tradicija kajkavske popevke i dalje nastavlja. Isto tako drago mi je da smo prvi koji smo snimili spot u hiži “Matulov grunt” jer je ona posvećena svim umjetnicima.

Marija Vidović

FOTO: Josip Regovic/PIXSELL/CR PROMO

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori