fbpx

Specijaliteti koje morate probati na Fuliranju Jungle

Specijaliteti koje morate probati na Fuliranju Jungle

Prije nekoliko dana posjetili smo otvorenje Fuliranje Jungle festivala. No, kako dobre stvari valja ponoviti, ovaj smo put odlučili laganim hodom obići sve kućice i vidjeti što se nudi.

Marko Palfi spravlja lagane tortilje, smokey burger, Better pizzu i street varijantu pilećih batkića, a Marin Medak priprema kombo u varijantama: burger, pulled pork i pileći ražnjić s kus-kus salatom. Tzatziki wrap, salata od hobe i tropic hot-dog sprema Mate Janković, a slastičarski virtuoz Robert Hromalić čuva za vas paletu sladoleda kakve više nikad nećete imati priliku probati!

Iako je bilo teško, uspjeli smo izabrati favorite

Le Kolač Sladoledi

Nakon ovog sladoleda ćemo dobro razmisliti prije nego što otvorimo škrinju u lokalnoj trgovini. To nije sladoled, a nije ni kolač! Bez jaja i umjetnih aroma i bojila, s vrhunskom čokoladom i voćnim pireima, domaćim preljevima te pastom od lješnjaka.

Kupinu lemongrass s bijelom čokoladom Robert Hromalić osmislio je posebno za festival Fuliranje, ali mi ga ovim putem molimo da dobro razmisli o svojoj odluci jer je to daleko najbolji sladoled koji smo probali.

Garden kitchen by Marko Palfi

Klasiku voli onaj tko razumije, kažu. Kod Garden kitchen by Marko Palfi zadržali smo se malo duže jer, osim nimalo klasičnih bataka, isprobali smo i pizzu koja je nastala u suradnji Kroštule i Marka Palfija.

Nekoliko vrsta (Vegan, Vege, Šunka sir i Pršut) pizze od tijesta koje je fermentiralo 48 sati, s prirodnim kvascem bez aditiva čekat će vas kod Garden kitchen by Marko Palfi.

GINgle Jungle

Mango spritz s tekilom i mangom, Gingle spritz s malinom i ginom te Kiss My Gin koktel od gina i tonika s dodatkom ruže – za koji se odlučiti? Nismo ni mi znali pa smo probali sve!

Favorit? Neka bude Mango! 🙂

Veliki plus dajemo i biorazgradivim cjevčicama!

Staropramen food truck/Rougemarin

Miješana kus kus salata s krastavcima, rajčicom i rotkvicama s dresingom od vrhnja i grana padano sira, uz marinirane pileće ražnjiće – pa nije li to rapsodija okusa?

Rougemarinovoj kućici možete isprobati i pulled pork, coleslaw s kukuruzom, kiselim krastavcima, crvenim umakom i ljubičastim lukom.

Tu je i juneći burger u brioche pecivu s iceberg salatom, cheddarom, aioli mayo i ketchupom. Pileći šiš-ražnjić dolazi s kus-kus salatom s krastavcima, rajčicom i rotkvicama, dresingom od vrhnja i grana padanom.

Institut za street food

Kod Mate Jankovića vrijedi zakon džungle! Sočna junetina u mekom brioche pecivu s povrćem domaćih OPG-a. Slast daje cheddar, honey mustard, kao i luk.

U ponudi su još i salata od hobotnice s timijanom, teleća hrenovka, chicken wrap s tzatziki umakom, kukuruzom i mladim lukom, ali i još puno, puno slasnih delicija za koje ćete morati prošetati do Strossmayerova trga. Nećete požaliti, uvjeravamo vas!

FOTO: Klara Halužan/Beli Zagreb Grad

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 20.000 zaljubljenika u grad.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *