Stjepan Jimmy Stanić & Orkestar Josipa Cvitanovića: Novi studijski album barda hrvatske glazbe

Stjepan Jimmy Stanić & Orkestar Josipa Cvitanovića: Novi studijski album barda hrvatske glazbe

Od danas je u prodaji novi studijski album barda hrvatske glazbe, Stjepana Jimmy Stanića, ili kako ga je književnik Nino Škrabe nazvao u knjižici izdanja, Jimmyja Zimzelenog. 91+ njegov je novi studijski album, realiziran u suradnji s orkestrom cijenjenog dirigenta i aranžera Josipa Cvitanovića. Godine u naslovu izdanja su tu da zavaraju, jer Jimmyjeva vitalnost, glas i geste su nešto što trebate čuti.

Godine 1954. Jimmy Stanić objavio je svoju prvu singlicu, na shellac ploči. 66 godina kasnije pred vama je njegov novi studijski album, s čak tri potpuno nove pjesme i sedam evergreena u novim aranžmanima

Prolazi sve, Jutro će promijeniti sve, Moja kobila Suzy i Dimnjačar (u duetu s Barbarom Stanić) samo su neke od kultnih pjesama u novim aranžmanima Josipa Cvitanovića, ujedno i producenta albuma, uz tri potpuno nove pjesme: Smoky (u duetu s Barbarom Stanić), Mama Inez i obradu tradicionalne pjesme Dok sem bil ja dečko mlad.

Osim spomenutih, na album se nalaze i dobro poznate pjesme Mimi, Zašto si pospan, ČoZamagljen prozor

Album je sniman u studijima Croatia Records i JC tijekom svibnja ove godine. Likovno oblikovanje potpisuje Ana Luketin Fahrenwald dok je autor svih fotografija Nikola Knežević. No, naslovnica je ono što će vas posebno dirnuti. Fotografija Zdenka Mlinara uhvatila je poseban moment, Barbaru i Jimmyja u zagrljaju, zajedno na pozornici – ljubav koja traje. 

„Zajednički naziv svim nastupima i svim izvedbama Jimmyja Stanića svakako su dobre vibracije te užitak muziciranja i radost življenja, koja se s pozornice ili s nosača zvuka obilno prenosi na slušatelja i gledatelja”,piše u knjižici izdanja Nino Škrabe, književnik, dramatičar i publicist te dodaje: „Jimmy Stanić postao je slavan izvedbama brojnih „vječno zelenih melodija, a ovim albumom svjedoči da je ne samo svojim godinama nego i svojim najnovijim diskografskim pothvatom i on sam pravi pravcati Jimmy Zimzelen“.

Album 91+ po cijeni od 89 kuna nabavite na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa te bolje opremljenim prodavaonicama nosača zvuka.

Fotografija na naslovnici izdanja: Zdenko Mlinar
Likovno oblikovanje: Ana Luketin Fahrenwald
Fotografije: Nikola Knežević

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori