Studentska udruga koja Erasmusovcima stvara nezaboravna iskustva, traži tebe da postaneš Buddy

Studentska udruga koja Erasmusovcima stvara nezaboravna iskustva, traži tebe da postaneš Buddy

Samostalan odlazak na Erasmus razmjenu u novu državu može zvučati pomalo zastrašujuće te bi bilo puno jednostavnije kada bi imao nekoga tko će ti pomoći oko selidbe ili predložiti najbolja mjesta u gradu, a taj netko sada možeš postati i ti!

U sklopu neprofitne organizacije poznate pod nazivom Erasmus Student Network (ESN) Zagreb možeš se uključiti u program pod nazivom Erasmus Buddy čiji je cilj povezati lokalne studente i druge zainteresirane mlade osobe sa studentima na razmjeni kako bi im prvi tjedni boravka u novom okruženju protekli što lakše i bezbolnije. Poznato je kako je prvih nekoliko tjedana najteže za bilo koji oblik Erasmus razmjene jer su studenti suočeni s novom zemljom, jezikom i navikama. Iz tog razloga postoje ESN Buddyji – novi prijatelji čiji je glavni cilj pomoći stranim studentima prilikom prilagodbe na novu sredinu.

Značilo to provesti ih po Gornjem gradu, pomoći ispuniti papirologiju za dom ili sjesti na kavu u najbolji kafić u Zagrebu i otkriti im sve tajne studentskog života – Buddy mora biti spreman na sve! Biti Buddy često je najbolji način da osjetite “Erasmus duh” kod kuće, a osim toga, vrlo je često da ova skoro pa “slučajna” prijateljstva prerastu u prijateljstva za cijeli život. Često se dogodi i da se uloge zamijene te da imate priliku posjetiti državu svog novog prijatelja koji će vas tada provesti po svome gradu i pokazati vam sve što jednostavno morate vidjeti.

Ako želiš stvoriti nezaboravne uspomene, steći prijatelja za cijeli život, upoznatidrugačiju kulturu i svom Buddyju pokazati čari Hrvatske, pozivamo te da nam se priključiš. Prijavi se do kraja kolovoza putem linka jer te nove avanture zovu!

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori