Sunnysiders novim mračnim singlom ‘No Pockets In The Grave’ podsjećaju na prolaznost života i važnost nematerijalnih vrijednosti

Sunnysiders novim mračnim singlom ‘No Pockets In The Grave’ podsjećaju na prolaznost života i važnost nematerijalnih vrijednosti

No Pockets In The Grave drugi je singl hrvatskih bluesera Sunnysiders s njihovog hvaljenog albuma The Bridges, koji su pozitivnim kritikama obasipali domaći i inozemni recenzenti. Nakon prvog singla, ljubavne blues balade You’re Not That Good For me To Cry s gitaristom Yogijem Lonichem kao gostom, dolazi na red pjesma s nešto ozbiljnijim stihovima i zvukom.

Mračna i jeziva blues pjesma sa stražnjeg trijema ukratko je opis ove pjesme kako su je okarakterizirali domaći i strani mediji. Duboki i tromi drop D molski aranžman samo oslikava tekst koji upozorava i podsjeća slušatelje da jednog dana kada odemo s ovog svijeta ne možemo ponijeti sa sobom ništa materijalno, ni bankovne račune, ni bazene, ni aute… nakon svega smo goli i ostaje nam samo ime i duša. Pjesma je, kao i cijeli album, autorsko djelo Hrepe i Role koji su alfa i omega Sunnysidersa. Na singlu No Pockets In The Grave gostuju Purple Johnny Electric Dan, pjevač i gitarist zagrebačkog benda Detroit Groove Gang te mladi zaljubljenici u blues. Snimljena je u zagrebačkim studijima Sound Station i Jura Studio. Pjesmu je u Memphisu (Ardent Studios) miksao Mike Wilson, dok iza produkcije stoji Leo Anđelković, a iza mastera Mauro Širol.

Novi singl dolazi u pratnji spota koji oslikava tamnu, sfumato blues atmosferu pjesme

Glavnina spota snimljena je u slikovitoj Baranji, koja svojim šumama, širokim poljima, kanalima i močvarama podsjeća na američki Jug i deltu Mississippija. Ideja o snimanju spota na tim lokacijama nastala je iz priče rođenog Baranjca Purple Johnnyja (Bojana Đurđevića) o njegovom odrastanju u poljima kukuruza široke Baranje. Da bi se taj blues moment dodatno pojačao, neki kadrovi su snimljeni i na zagrebačkom ranžirnom kolodvoru, svojevrsnom groblju vagona i lokomotiva. Snimatelji su Danilo Caković Caki i Rene Recek, asistent snimatelja je Danijel Teodorović, a spot je montirao Krešimir Čižmek.

U spotu se u ulogama propovjednika pojavljuju Hrepa, Rola i Purple Johnny, a Electric Dan je, kao pravi roker, zaglavio u Maroku pa nije mogao sudjelovati u snimanju. Lajtmotiv spota, kao simbol naše prolaznosti i ranjive tjelesnosti, je metalna ogrlica u obliku strijele zagrebačke dizajnerice Željke Hubak i njenog Rough Edges. Spot će se premijerno prikazati u PopRock.hr-u.

Novi singl smjestio se na albumu The Bridges, četvrtom studijskom albumu Sunnysidersa koji čine Boris Hrepić – Hrepa iz Daleke obale i Antonija Vrgoč – Rola

Album The Bridges objavljen je za diskografsku kuću Dancing Bear te okuplja vrhunska imena kao što su Yogi Lonich, Norman Beaker Trio, Manu Lanvin, Neno Belan & Fiumens, Zoran Čalić, Krešo Sonny Boy, Lorenzo Piccone, Denis Makin, Davor Hačić Hutch, Jerry T, Eric Jemm’s, Medo Hans, Electric Dan i Purple Johnny.

Osim što je album privukao veliku pozornost domaćih medija, smjestio se i na top listama specijaliziranih blues radio postaja i magazina diljem svijeta. Album je snimljen na relaciji Zagreb – Memphis, dok su određene dionice gostujućih glazbenika snimane u studijima od Manchestera do Šangaja.

The Bridges slušajte na svim streaming servisima https://lnk.to/SunnysidersTheBridges, a fanovi fizičkih izdanja ovaj domaći blues rock dragulj mogu pronaći u vinilnom obliku i na CD formatu u svim Dancing Bear prodavaonicama i putem web shopa – www.dancingbear.hr.

FOTO: PROMO

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori