Sutra se obilježava Hrvatski dan šećerne bolesti: Zagrebačko dijabetičko društvo obilježit će dan različitim aktivnostima

Sutra se obilježava Hrvatski dan šećerne bolesti: Zagrebačko dijabetičko društvo obilježit će dan različitim aktivnostima

Hrvatski Sabor je 9. ožujka 2022. i službeno potvrdio Hrvatski dan šećerne bolesti. Dakle, 14. svibnja postaje još jedan važan datum u godini kada će se reflektori javnosti ponovno upaliti i progovoriti o problematici dijabetesa – odnosno izazovima i napretku društva u cjelini.

U kontekstu podizanja svijesti Zagrebačko dijabetičko društvo će dodatno pojačati svoj kapacitet aktivnosti koje će se održati prije, za vrijeme i nakon samog Hrvatskog dana dijabetesa.

One će biti usmjerene na osobe s predijabetesom, dijabetesom tipa 2, dijabetesom tipa 1, te na sveukupnu javnost.

ZDD će u sklopu Dana otvorenih vrata mjeriti šećere zainteresiranim građanima te imati savjetovališta s dijabetolozima i nutricionistima. ZDD će upoznati zainteresirane s aktivnostima koje provode te održati brojna online predavanja. Građani će imati priliku pogledati izložbu radova djece s dijabetesom tipa 1 na temu “Dijabetes i ja” u prostorijama Udruge, ali i hibridno. Također, imat ćete priliku družiti se s drugim dijabetičkim udrugama, Planinariti na zagrebačko Sljeme, hodati sa stručnjacima Hrvatskog društva za endokrinologiju i dijabetologiju po Maksimiru te gostovati u raznim medijima.

Dakle, uistinu bogat program podizanja svijesti onih kojima je potrebno, a osobama s dijabetesom pružanje ponovnog zajedništva kroz različite sadržaje.

Stoga, bilo da ste osoba s dijabetesom, imate nekoga u obitelji s dijabetesom ili pak sumnjate te želite znati više – važno je da ne čekate Hrvatske, odnosno Svjetske dane dijabetesa, već da se informirate, upijate, tražite i pitate svakodnevno. Zagrebačko dijabetičko društvo jedna je od potpora koja nudi sve navedeno i mnogo više.

Više o svemu saznajte na službenim stranicama Zagrebačkog dijabetičkog društva.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori