fbpx

Svečanim koncertom obilježili smo 150. godišnjicu Opere

Svečanim koncertom obilježili smo 150. godišnjicu Opere

Svečanim koncertom HNK u Zagrebu proslavio je veliki umjetnički jubilej te obilježio 150 godina i rada naše najveće i najstarije Opere koja je utemeljena praizvedbom opere Mislav, djela velikog hrvatskog skladatelja Ivana pl. Zajca, 2. listopada 1870. godine.

Gala koncertom dirigirao je maestro Nikša Bareza a nastupili su operni solisti Valentina Fijačko Kobić, Tamara Franetović Felbinger, Ivana Lazar, Cecilija Car, Dubravka Šeparović Mušović, Stjepan Franetović, Tomislav Mužek, Nikša Radovanović, Luciano Batinić, Ljubomir Puškarić, Ivica Trubić te orkestar i zbor Opere Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu.

Koncertu je prisustvovao i premijer Andrej Plenković te ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek.

Posljednjih godina zagrebačka je Opera koprodukcijski partner velikim opernim kućama u Parizu, Veroni, Beču, Amsterdamu i Minhenu. Naš operni ansambl jedan je od najperspektivnijih u ovom dijelu Europe a zadržali smo operni repertoar i u ovim vremenima korone, rekla je intendantica Dubravka Vrgoč u govoru prije početka svečanosti osvrnuvši se na povijest zagrebačke Opere, djela koja su gradila Operu no i na budućnost ansambla.

FOTO: Mara Bratoš

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 25.000 zaljubljenika u grad.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *