fbpx

Svi putevi vode u Ivanić: Posjetite najveću gastronomsku manifestaciju posvećenu buči

Svi putevi vode u Ivanić: Posjetite najveću gastronomsku manifestaciju posvećenu buči

Bučijada, najveća i najposjećenija turističko-gospodarska i gastronomska manifestacija u Hrvatskoj posvećena buči, ove će se godine održati skromnije i na drugačiji način, tijekom cijelog listopada.

Zbog svih epidemioloških mjera i preporuka HZJZ i Stožera civilne zaštite, vezano za epidemiju COVID 19 i organizaciju manifestacija i događanja, Organizacijski odbor odlučio je kako će 16. Bučijadu obilježiti ukrašavanjem javnih, poslovnih i privatnih prostora bučama

No, bit će tu i drugih sadržaja, poput prezentacije stručnog predavanja prof. dr. sc Srećka Valića s Instituta Ruđer Bošković na temu „Utjecaj bučinog ulja na zdravlje“, koje će se održati u subotu 3. listopada u 10,00 sati i 17,00 sati Trgu Vladimira Nazora uz još neke lokalna događanja.

Ovogodišnji sajam svoje mjesto imat će i u virtualnom svijetu

 E-sajam Bučijada bit će aktivan na Facebook profilu Bučijada Ivanić-grad tijekom čitavog listopada, a tamo će se moći pronaći brojna Obiteljska poljoprivredna i eko gospodarstva te proizvođači bučinog ulja koji su prijašnjih godina sudjelovali na sajmu Bučijade. Svaki od izlagača imat će istaknute cijene svojih proizvoda te mogućnosti dostave ili preuzimanja kupljene robe, kako bi svaki kupac pronašao nešto za sebe

S obzirom na to da se ne možemo družiti kao prijašnjih godina, Turistička zajednica Ivanić-Grada u suradnji s domaćim ugostiteljima i tvrtkom Piknika, poziva sve posjetitelje da kušaju jela od buča od 1. do 31. listopada u restoranima ili da napune svoju piknik košaru i uživaju na pikniku na gradskim zelenim površinama i okolnim seoskim imanjima. 

Narudžbe za košare se primaju unaprijed kod odabranih ugostitelja (Gradska pivnica Ivanić, restoran Food Book, restoran Garfield, Seoski turizam Kezele i Klet Stara Marča), a posjetitelji trebaju donijeti samo svoje dekice za piknik, dok će košare i stolnjake dobiti na korištenje od ugostitelja. Ovom akcijom potiče se aktivan boravak u prirodi, kao i odabir zdrave hrane domaćih ugostitelja i poljoprivrednih proizvođača.

Ponešto i za ljubitelje umjetnosti

U centru nalazit će se dekoracije od buča, ljubitelji umjetnosti će u Muzeju Ivanić-Grada i prostorijama Pučkog otvorenog učilišta moći pogledati i izložbe radova s prijašnjih Bučijada, a u Centru za posjetitelje/Suvenirnici kupiti bučino ulje, vino škrlet ili suvenir Ivanić-Grada.

Ove je godine Ivanić-Grad među prvima u Hrvatskoj postavio nove standarde u brizi za okoliš tijekom gradskih manifestacija, stoga je piknik ambalaža napravljena od 100% biorazgradivih materijala, a u suradnji s komunalnim poduzećem Ivakop osigurani su zeleni otoci na nekoliko gradskih lokacija za odvajanje otpada.

Uživajmo u buči odgovorno – dođi u Ivanić, okusi jela od buča i pikni svoju piknik košaru, osjeti čari buče i istraži Ivanić, vidi dekoracije i E-Sajam.

Dobrodošli  ste tijekom cijelog listopada na 16. Bučijadu u Ivanić-Gradu!

Izvor: TZ Ivanić Grad

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 25.000 zaljubljenika u grad.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *