Svjetski festival animiranog filma: Animafest Zagreb predstavlja kratkometražne, studentske i hrvatske filmove

Svjetski festival animiranog filma: Animafest Zagreb predstavlja kratkometražne, studentske i hrvatske filmove

Od gotovo 1800 prijavljenih filmova iz 83 zemlje svijeta, Svjetski festival animiranog filma – Animafest Zagreb ponosno predstavlja službenu selekciju odabranih filmova u kategorijama Veliko natjecanje kratkometražnog filma, Natjecanje studentskog filma i Natjecanje hrvatskog filma.

U selekcijskim komisijama su, uz umjetničkog ravnatelja festivala Daniela Šuljića, sudjelovali Margit Antauer i Thomas Johnson pri odabiru filmova za Veliko natjecanje kratkometražnog filma i Natjecanje hrvatskog filma, a Lucija Bužančić i Lea Vidaković birale su filmove u kategoriji Natjecanja studentskog filma.

Samo je u kategoriji Veliko natjecanje kratkometražnog filma prijavljeno 820 filmova, a odabrano njih 44

U Natjecanje studentskog filma je između više od 840 prijavljenih u konkurenciju odabrano 45 filmova, a u Natjecanje hrvatskog filma uvrštena su 23 filma. Popis odabranih filmova u sve tri kategorije možete preuzeti ovdje. 31. izdanje Svjetskog festivala animiranog filma – Animafest Zagreb održat će se u Zagrebu od 7. do 12. lipnja 2021. Rezultati selekcije Velikog natjecanja dugometražnog filma, Natjecanja filmova za djecu, Natjecanja VR animacije te Svjetske Panorame, kao i ostalih programskih cjelina bit će objavljeni uskoro.

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori