Svojim potpisom možete se priključiti vrijednoj akciji za Hrvatsku bez pasa na lancu

Svojim potpisom možete se priključiti vrijednoj akciji za Hrvatsku bez pasa na lancu

Da nije bilo jezivih fotografija koje su gorjele društvenim mrežama, a nad kojima se većina hrvatskoga stanovništva zgražala, s prizorima zjapećih rana pasa netom skinutih s lanaca iz potresom pogođenih područja i mučnih priča volonterki i volontera koji su ih spašavali, možda ne bi bilo ni tolikog interesa za kampanju koju su pokrenule tri najveće udruge za zaštitu životinja u Hrvatskoj, čija je svakodnevna realnost ispunjena spašavanjem upravo pasa koji su proživjeli traumu lanca.

Kampanju za potpunu zabranu držanja pasa na lancu pokrenule su udruge Prijatelji životinja, Sklonište Prijatelji Čakovec, Udruga Pobjede Osijek i druge članice Mreže za zaštitu životinja.

Podršku je dala tvrtka Husqvarna koja je svoju kampanju Treba znati prerezati, predstavljenu na više od 350 jumbo plakata, upravo posvetila želji da više nijedan pas ne bi trebao živjeti na lancu.

Prijatelji životinja, Sklonište Prijatelji i Udruga Pobjede velikom nacionalnom kampanjom Za Hrvatsku bez pasa na lancu traže hitnu izmjenu postojećeg Zakona o zaštiti životinja uvođenjem potpune zabrane držanja pasa na lancu

Viktor DragoZnate da su psi izuzetno društvena bića? Znate li da je jedan od glavnih razloga zašto su se približili…

Objavljuje Zabranimo lanacSubota, 27. veljače 2021.

Slična zastrašujuća iskustva o psima koji su godinama bili na lancu imala je i Udruga Pobjede koja vodi osječki azil za pse nakon poplava u selima Posavine 2014. godine.

Nezamislivo je koliko ljudi mogu biti okrutni prema onima koje zovemo najboljim prijateljima čovjeka. Čak i danas, sedam godina kasnije, teško je živjeti sa scenama kojima su ti dani bili ispunjeni: mrtvi psi koje nitko nije niti pustio s lanaca kad je Sava krenula nadirati. I danas, baš zbog tih pasa koji se nisu imali priliku niti spasiti, dijelom smo ove kampanje, za sve one koji su danas na njihovu mjestu! Svaki život, ma kako on malen nama bio, velik je onome tko ga živi i za svaki taj život želimo se boriti!

Udruga Pobjede
Prijatelji životinja, koji godinama rade na izmjenama Zakona, jasni su u namjeri da se Zakon o zaštiti životinja mora promijeniti i da se držanje pasa na lancima mora potpuno zabraniti.

Od 2005. godine borimo se za potpunu zabranu držanja pasa na lancima. Smatramo da nitko tko nema uvjete za skrb o psu ne bi trebao niti imati psa. Držanje pasa na lancima sramotno je i nedopustivo.

Prijatelji životinja

Ove tri udruge, uz podršku svih udruga Mreže za zaštitu životinja, kao i velike većine građana, institucija i osoba iz javnoga života žele promjenu, žele ovim potezom spasiti tisuće i tisuće životinja koje trenutačno robijaju, ali i one koje se još nisu niti rodile.

U tome ih je podržala tvrtka koja je poznata po društveno angažiranom radu, a koja je svoju proljetnu kampanju Treba znati prerezati, predstavljenu na više od 350 jumbo plakata, upravo posvetila želji da više nijedan pas ne bi trebao živjeti na lancu.

Ako mislite i osjećate jednako, potpišite na sljedećoj poveznici peticiju kojom se traži hitna izmjena Zakona o zaštiti životinja i potpuna zabrana držanja pasa na lancu. Dosad ju je potpisalo više od 23 000 ljudi, a osim potpisa, možete donirati i novčani iznos kojim ćete pomoći ovoj vrijednoj kampanji.

Izvori:

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori