Tajna Šuplje kule: Nova knjiga za djecu Milane Vuković Runjić u kojoj se dobro i zlo bori do zadnjeg trenutka

Tajna Šuplje kule: Nova knjiga za djecu Milane Vuković Runjić u kojoj se dobro i zlo bori do zadnjeg trenutka

Nakon svih čarolija što su se u prvom nastavku Vladimira i Matilde odigrale u vrtu na zapadnom izlazu iz grada, čeka se još samo ishod konačnog okršaja između Zelenog i Crnog čarobnjaka. Dva su svijeta – u jednom prebivaju obični i normalni ljudi poput Antonije, njezine mame i bake, dok u drugom žive vještice i čarobnjaci – pa tako i mala vještica Matilda. Hoće li ti svjetovi ostati strogo odijeljeni ili će se još jednom protagonisti izmiješati poput igraćih karata?

Priča u kojoj se do zadnjeg trenutka bore sile dobra i zla

U Tajni Šuplje kule, nastavku priče o dobrom čarobnjaku Vladimiru i njegovoj kćeri Matildi što zajedno s vješticom Vesnom žive u staroj platani u Antonijinom vrtu, tajanstvena Šuplja kula u kojoj prebiva zli čarobnjak Mor postaje manje strašna nego inače. Vuković Runjić u novom nastavku priče dokazuje nam da stvari nikad nisu crno-bijele, kako nam se na početku čini. Morana, izuzetno moćna i stara vještica koja nam teatralno ulijeće u cijelu priču, čini čarobnjaka Mora ne tako negativnim likom kakvog smo zamišljali.

Tajna šuplje kule nije tipična bajka u kojoj smo od prvog trenutka svjesni da dobro pobjeđuje. Autorica svakim novim poglavljem budi neizvjesnost – nevinost i mudrost prelijevaju se svakim novim redom kako bi, u konačnici, dobro – istjeralo zlo.

Motivi staroslavenske mitologije isprepleteni autobiografskim notama čine Tajnu Šuplje kule, zajedno s Vladimirom i Matildom, jednom od onih knjiga u kojoj će podjednako uživati i oni mali i oni malo veći.

FOTO: Beli Zagreb Grad

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori