Talentirana glazbenica Jessa ostvaruje svoje glazbene snove s producentima Ed Sheerana, grupe U2, Lady Gage i Kylie Minogue

Talentirana glazbenica Jessa ostvaruje svoje glazbene snove s producentima Ed Sheerana, grupe U2, Lady Gage i Kylie Minogue

Upoznajte Jessu, 21-godišnju producenticu, autoricu i glazbenicu. Iako vrlo mlada, Jessa ostvaruje svoje snove. Iza nje su godine rada, a kako sama kaže, posljednje četiri godine su bile posebno turbulentne. Započela je svoju glazbenu karijeru potpisavši za jednu diskografsku kuću kada je imala samo 17 godina, ali kada joj se ukazala prilika da ode studirati u Pulse College u Dublinu, odlučila je staviti obrazovanje ispred karijere i nije požalila. Fakultet koji pohađa,  osnovan je u sklopu Windmill Lane Studios, jednog od najpoznatijih studija u Europi, a imala je priliku učiti od najboljih producenata s kojima su surađivali i izvođači Ed Sheeran, U2, Lady Gaga, Hozier, The Script, Kyle Minogue.

S novim znanjima i željom da nastavi svoju glazbenu karijeru, Jessa nam predstavlja singl 21

Nedavno sam navršila 21. rođendan… Važan datum u životu svake osobe, koji te navodi da podvučeš crtu i dođeš do nekog zaključka, saznanja.

Jessa

Pjesma je ljubavne tematike, a svaka djevojčica, djevojka, žena se može poistovjetiti s onim o čemu pjeva. Unatoč svim čestitkama koje dobijemo za rođendan, ona jedna od koje nam srce poskoči, dodatno uljepša svačiji rođendan.

Vjerujem da će se mnogi prepoznati u ovoj pjesmi, prepoznati onu bol koju osjetiš kada taj poziv ili čestitka ne dođu. I mnogo puta pređeš preko svega, ali i dođe trenutak kada kažeš “dosta”. I to je taj trenutak koji vas oslobađa. Upravo o tome govori ova pjesma koja je u neku ruku i moja terapija, moja pobjeda.

Jessu glazba prati cijeli život, od školskih nastupa u trećem razredu na glazbenim festivalima i dobrotvornim koncertima pa do brojnih nastupa kroz cijelo osnovnoškolsko obrazovanje.

Vrlo rano je počela pisati vlastite pjesme, a sama je naučila svirati gitaru i klavir

Glazba je uvijek za mene bila posebna. Ja kao jedinica nisam imala brata ili sestru sa kojima sam mogla razmijeniti svoja razmišljanja, svoje radosti ili boli. U glazbi sam pronašla to. Svoje misli bih pretočila u riječi, a melodija bi nastala sasvim prirodno. Uvijek sam govorila da je stvaranje glazbe za mene psihoterapija. A ako meni pomaže, nadam se da i netko drugi može sebe pronaći u mojim pjesmama i na taj način vidjeti da nisu sami, da se to ne događa samo njima. Da se razumijemo, ima u mom repertoaru i veselih tema, nije baš uvijek sve tmurno. Ali hoću reći da glazba meni pomaže pronaći taj ispušni ventil. Glazba meni znači život. Jednostavno je dio mene.

Jessa

FOTO: Maximilian Pohl

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori