The Obala novim vinilom ‘Plovidba uz Daleku obalu’ ulaze u ljeto i plove prema dobrom ‘starom normalnom’

The Obala novim vinilom ‘Plovidba uz Daleku obalu’ ulaze u ljeto i plove prema dobrom ‘starom normalnom’

Ukoliko nemate planova za večeras, predlažemo vam da se prošećete do Dancing Bear shopa u Gundulićevoj 7 i provedete subotu uz dobro prepoznatljive zvukove Daleke Obale. Naime, The Obala ovu subotu, 12. lipnja, u 12 sati na Records Store Day donosi kompilaciju na LP-u The Obala The Best Of Plovidba uz Daleku obalu.

Ovaj vinil od posebnog je značaja jer je baš on otvorio put prema ponovnom okupljanju Daleke Obale koja priprema novi novcati album

Naime, u vrijeme korone pripremao se The Best Of The Obala, nedugo nakon održane promocije box seta i vinilnih izdanja Daleke obale 999 i Sve najbolje uživo/Uspomena. Na toj su se promociji u Hard Placeu nakon 20 godina našli Zoran Ukić, Boris Hrepić i Jadran Vušković te se među njima ponovno rodila kemija.

Plan je bio da se uz remaster starih pjesama za The Best Of izdanje snime jedna ili dvije nove pjesme kao The Obala (Zoki i Hrepa) pojačana s Jadranom, no u priču je tada ušao Jakša Jordes. Prvotno je zasvirao s momcima na saksofonu, ali se na kraju uspostavilo kako se Jakša sjajno uklopio kao pjevač, stoga je otpjevao jednu od dviju novih pjesama „Od tebe ća“. Nova postava benda pokazala se kao dobitna kombinacija te je dobila blagoslov Marijana Bana. Tako je The Obala opet vratila ime u Daleka obala, zbog čega ime vinila „Plovidba uz Daleku obalu“ savršeno opisuje njihov put.

Vinil Plovidba uz Daleku obalu izdanje je koje svaki kolekcionar vinila mora imati u svojoj zbirci jer pjesme s njega predstavljaju neizostavni dio odrastanja, sazrijevanja i povijesti Daleke obale

Od klasika The Obale na vinilu su svoje mjesto našle remasterirane uspješnice The Obale, kao što su Hrvatski kraljevi feat. Gibonni, Za ljubav feat. Anđa Marić i Evo me feat. Sunčica i druge vrhunske pjesme.

Da iskoristimo klišej iz reklama – ali to nije sve! Vinil je začinjen sa spomenute dvije nove pjesme Lipi dani i Od tebe ća. LP izlazi na Records Store Day u subotu, 12. lipnja te ćete ga moći kupiti na Dancing Bear prodajnim mjestima. Promocija vinila održat će se uz unplugged svirku u Dancing Bear shopu u Zagrebu, što će biti lijepa uvertira ne samo za preslušavanje ploče, već i za koncert u Opatiji koji će se održati 25. lipnja. Ispratite s nama ovo čudno korona-vrijeme te dočekajte ljeto uz dobre vibracije i još bolju svirku. Vidimo se ove subote u podne u Gundulićevoj 7!

Marina Pauletić

Studentica Filozofskog fakulteta u Rijeci, buduća prevoditeljica. Uz pisanje i čitanje velika ljubav su joj učenje stranih jezika te istraživanje i posjećivanje novih mjesta.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori