Toplo se obucite i krenite s Purgericom na Novogodišnji špancir

Toplo se obucite i krenite s Purgericom na Novogodišnji špancir

Želite prošetati Zagrebom u prvoj večeri nove godine i čuti priče o starim proslavama blagdana, ali i otkačenim običajima u galantna vremena s kraja 19.st i početka 20.st.? Rezervirajte svoja mjesta i pridružite se Purgerici na tematskoj turi “Novogodišnji špancir”, koja je na rasporedu ove subote, 01.01., u 20h. 

Kakva je ovo tematska tura? 

To je živahna, a na trenutke i komična priča o blagdanima u starome Zagrebu na samom kraju 19. i početku 20.st., koja vas vodi kroz naš Donji grad, te donosi manje poznate detalje o tome kako su se nekada, na vrlo bučan, zabavan i dekadentan način, slavili Božići, Silvestrova i sva popratna događanja u Zagrebu. Naučit ćete kak’ kinčiti kuću, da bude baš kak’ se šika, a i peneze potrošiti kod starih obrtnika, rezervirati karte za Smaragdnu dvoranu i pobrinuti se da vam klajde i ajncugi budu baš hercig! Ako pak putem zaustavite promet kod “kokošinjca” ili podvalite kojem mužeku kolače “to go”, bit će to pravi agramerski šou 🙂

Ulaznice za turu iznose 60,00 kn po osobi, za sve osobe starije od 12 godina, a djeca do 12 godina ostvaruju 50% popusta na cijenu ulaznice. U samu cijenu karte uključeni su i mali darovi iznenađenja. 

Kako možete rezervirati vaše ulaznice te dobiti sve potrebne dodatne informacije?

Rezervacije su obavezne, pa Purgerica moli da ju kontaktirate na broj 0916363661 ili putem e-maila na purgerica@yahoo.com . 

Na turu su dobrodošli i šetači na 4 šape, a Purgerica podsjeća da se za turu toplo i slojevito odjenete, te ponesete sa sobom najvažniju stvar – osmijeh! 

Za sve dodatne informacije, posjetite službenu stranicu Purgerica na Facebooku i na Instagramu.

FOTO: Ivan Klindić

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori