Tradicija se nastavlja: U posljednjem tjednu siječnja održat će se 48. ZILIK

Tradicija se nastavlja: U posljednjem tjednu siječnja održat će se 48. ZILIK

Nakon jednogodišnje pauze uzrokovane pandemijom, u 2022. godini ZILIK nastavlja tamo gdje je stao. Tradicionalno, u posljednjem tjednu siječnja održat će se 48. ZILIK!

Zbog pandemije koja još uvijek traje, te u skladu s epidemiološkim mjerama, ZILIK će ove godine biti realiziran u reduciranom obliku. Iako neće biti Velikog ZILIK-a, domska djeca će i dalje biti u fokusu ZILIK-a jer smo pripremili bogate, maštovite i raznolike likovne radionice koje će za djecu bez adekvatne roditeljske skrbi i ostale polaznike održati kvalitetni akademski umjetnici i umjetnice iz raznih dijelova Hrvatske.

Organizacijski tim

48. ZILIK počinje u ponedjeljak 24. siječnja 2022. i to Malim ZILIK-om u 10 sati kad će se održati likovna radionica magistre edukacije likovne kulture Mirele Blažević pod nazivom “Slikarska kuharica”. 

Svečano otvorenje 48. ZILIK-a ove godine obilježavamo izložbom akademskog slikara Željka Subića pod nazivom “Vagoni – bilješka u vremenu” u ponedjeljak 24. siječnja u 19:30 sati u Gradskom kazalištu Zorin dom. U utorak 25. siječnja će akademska slikarica i kiparica Andrea Cihlar održati dvije različite radionice: prijepodnevnu radionicu pod nazivom “Reljefi i konstrukcije” i poslijepodnevnu radionicu pod nazivom “Slaganje objekta”. 

Srijeda 26. siječnja rezervirana je za magistra grafike Matka Antolčića koji će održati radionicu pod nazivom “Veseli zoološki vrt”. U četvrtak 27. siječnja dolazi akademski slikar Damir Facan-Grdiša koji će s djecom izvesti radionicu pod nazivom “Basne”. Mali ZILIK zatvara se radionicom akademske slikarice Ivane Barišić Tomšić koja je za petak 28. siječnja osmislila radionicu “Ja volim, ja želim…”.

Izbornica ZILIK-a je povjesničarka umjetnosti i muzeologinja Sonja Švec Španjol.

Radionice će se održavati od ponedjeljka do petka svaki dan od 10 do 12h i od 15 do 17h izuzev petka 28. siječnja kada će biti održana samo prijepodnevna radionica.

48. ZILIK posvećen je dugogodišnjem izborniku i voditelju ZILIK-a Nikoli Albanežeu koji nas je početkom ove godine puno prerano napustio, a ostavio je iznimno značajan trag svojim djelovanjem ne samo na ZILIK, već i na kulturni i umjetnički život Karlovca.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori