Turisti singlom ‘Rekvijem za san’ objavljuju treći studijski album ‘Apneja’

Turisti singlom ‘Rekvijem za san’ objavljuju treći studijski album ‘Apneja’

“Riječki Turisti nisu samo turisti na hrvatskoj rock sceni, oni su prekaljeni profesionalci koji su odlučili svirati muziku koju vole”, piše Ravno do dna o riječkim rockerima koji nam sada donose nove glazbene materijale. Nakon nastupnog albuma “Human_esque” i drugog albuma pod nazivom “Revolución”, prožetih zvukom osamdesetih i devedesetih, Riječani na čelu s gitaristom i autorom Vladom Simcichem Vavom i vokalisticom Ivom MočibobBobom Grujičićem na bubnjevima i basistom Sergejom Hofmanom, predstavljaju novi singl ‘Rekvijem za san’, kojim ujedno objavljuju i svoj treći studijski album “Apneja”

‘Rekvijem za san’, čija glazba i tekst nose potpis Vlade Simchicha Vave, pjesma je koja, kaže nam Vava, ne govori o životu samo kao o pukom protoku vremena, niti je ispunjen samo čarolijom liričnosti sna ili tugom, život se sastoji od stalnih prijelaza između nekoliko događaja. ‘’U stalnom smo prijelazu između nekoliko prizora, događaja, oni nas čine boljima, ali nerijetko nas ostavljaju u nedoumicama kao dostavljača hrane s pogrešno upisanim adresama. Vrlo je lako u takvim trenucima pripisati to razdoblje rekvijemu za samo postojanje, izokrenuti se protiv sebe, odustati. Ponekad je potrebno čak krivotvoriti, ali nikada na štetu drugoga, i istinu da bismo ostali dobro, nazvati poraz pobjedom. Sve kako bismo shvatili koliko je ljubav teška i istodobno blistava.”

Vizualni identitet pjesmi dala je kreativna riječka redateljica Kristina Barišić s kojom bend prvi put surađuje, a sudeći po reakcijama, sigurno ne i zadnji. Gost u novom singlu je i njihov dugogodišnji kolega Matej Zec (Let 3) čiji su aranžman i programiranje, a ovaj put bio je i u ulozi back vokala.

Uz već objavljene singlove ‘Porušena stabla’‘Tigar od papira’ i žestoku obradu kultne pjesme Katarine II ‘Radostan dan’, pjesma ‘Rekvijem za san’ predstavlja novi studijski album, na kojemu je još pet pjesama iz pera autora Vave Simcicha. ‘Nisam sama’‘Zeitgeist’‘Obasjani’, ‘Kada jednom’ i ‘31221’, očaravajući instrumental koji zatvara “Apneju”. Pjesme su snimljene i masterirane u studiju GISKastav pod producentskom palicom njihova stalna suradnika Mateja Zeca, osim pjesme ‘Obasjani’ koju producentski potpisuje dvojac Olja Dešić i Matko Margan, a snimljena je u riječkom studiju Maraton. Među suradnicima su i Darko Terlević (The Siids) koji na pjesmi ‘Porušena stabla’ potpisuje aranžman, programiranje i klavijature te neformalna književna skupina riječkih autora Ri Lit koja je gostovala na pjesmi ‘Kada jednom’.

Novim albumom Turisti su isporučili ukusni glazbeni koktel kojim su još jednom pokazali svoje majstorske sviračke i vokalne sposobnosti. Degustirajte svakako! 

Art & design naslovnice zajedno potpisuju riječki umjetnici Vladimir Tomić Mosk Martina Perkušić.

foto | Kristina Barišić

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori