fbpx

U doba korone pokrenuta nova emisija o umjetnosti

U doba korone pokrenuta nova emisija o umjetnosti

Potaknuti prvenstveno iznimno suženim medijskim prostorom za predstavljanje likovne umjetnosti i projekata, a potom i pandemijom koronavirusa koja je primorala mnoge umjetnike da svoje projekte prebace u online svijet, mali tim entuzijasta osmislio je, a potom sredinom lipnja i lansirao novu emisiju o kulturi i umjetnosti KolibriS. Idejni začetnici su: Igor Vuk (produkcija i realizacija) i Sonja Švec Španjol (urednica i voditeljica), dok je akademska umjetnica Mateja Rusak iz Varaždina autorica vizualnog identiteta emisije.

Emisiju KolibriS pokrenuli smo kako bi predstavili kvalitetne umjetnike i projekte, ali i obradili ključne probleme s kojima se susreću svi koji djeluju u području kulture i umjetnosti.

Sonja Švec Španjol, urednica i voditeljica

Emisija je osmišljena kao razgovor unutar kojeg predstavljamo samostalno umjetničko djelovanje gosta, ali ujedno i obrađujemo neke od ključnih tema poput nezavisnog djelovanja, likovne kulture unutar sistema obrazovanja, izlagačke djelatnosti itd.

Također, namjera ove emisije je decentralizirati hrvatsku likovnu umjetnost ugošćivanjem umjetnika i djelatnika u kulturi iz cijele zemlje kako bismo ukazali na kvalitetne pojedince i projekte koji se odvijaju diljem Hrvatske.

Emisija se emitira jednom tjedno – četvrtkom prijepodne na youtube kanalu i traje 50 minuta.  

Prvi gost druge sezone: Nik Titanik

Tijekom ljeta snimili smo četiri emisije, te nakon kratke stanke nastavljamo s novom sezonom emisije KolibriS. Prva emisija u jesenskoj sezoni bit će emitirana u četvrtak 17. rujna 2020., a gost s kojim otvaramo novu sezonu jedan je od najpoznatijih hrvatskih karikaturista Nik Titanik. Nadamo se da će vas emisija zaintrigirati, proširiti vidike i pružiti nove informacije na zanimljiv način, te da će praćenje emisije KolibriS postati dio vašeg tjednog repertoara aktivnosti.

Sonja Švec Španjol, urednica i voditeljica

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 25.000 zaljubljenika u grad.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *