U Hrvatsku stiže jedan od najatraktivnijih plesača današnjice – Viktor Černický!

U Hrvatsku stiže jedan od najatraktivnijih plesača današnjice – Viktor Černický!

U sklopu Monoplaya, jedinstvenog festivala plesnog sola, premijerno u Zadar, ali i u Hrvatsku ove subote, 28. kolovoza stiže Viktor Černický, jedan od najatraktivnijih suvremenih plesača današnjice.

Černický će na pozornici Kazališta lutaka Zadar izvesti spektakularnu predstavu PLI, s kojom je prošle godine uvršten u prestižnu europsku plesnu mrežu Aerowaves, kao jedan od dvadeset izabranih umjetnika koji su dobili priliku svoje radove  predstaviti diljem Europe. Također, za tu je predstavu 2019. nagrađen nagradom publike i ukupnom nagradom na Chech Dance Platform.

U svom promišljenom i zaigranom solu Černický najobičnije predmete pretvara u začudnu arhitekturu spajajući tako elemente suvremenog plesa, vizualnih umjetnosti, suvremenog cirkusa i fizičkog teatra.

Selektorica festivala Matea Bilosnić

Na zadarskoj pozornici ovaj će inovativni i nagrađivani češki umjetnik postaviti impresivno djelo koje „savija maštu i oduzima dah“, inspirirano baroknom filozofijom Wilhelma Gottfrieda Leibniza. S 22 konferencijske stolice na sceni te predanim izvođačem koji izvodi gotovo opsesivnu ritmičku igru, PLI je predstava koja se ne propušta.

Prije glavne izvedbe posjetitelji će moći pogledati i plesne video uratke plesačica Matee Bilosnić, Lade Petrovski Ternovšek, Stošije Zrinski te Kristine Paunovski u maloj dvorani Kazališta lutaka Zadar. Tamo je smještena i lounge zona festivala u kojoj svi koji to žele, mogu uživati u ugodnoj glazbi, druženju s izvođačima i organizatorima te sjajnom pivu zadarske pivovare Brlog.

Nakon predstave slijedi Monoplay Forum by Mario Županović, odnosno moderirani razgovor s izvođačem koji publici omogućuje da pita umjetnika sve što ju zanima. Po završetku razgovora slijedi after party kojim se i 13. izdanje festivala koji je upisao Zadar kao obavezno plesno odredište, za ovu godinu, zatvara.

Više informacija o programu i ulaznicama možete pronaći na monoplay.eu.

FOTO: Vojtech Brtnicky

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori