U ime ljubavi: Atmosferičan roman koji donosi povijest jednog zločina iz strasti

U ime ljubavi: Atmosferičan roman koji donosi povijest jednog zločina iz strasti

Nakladnička kuća Znanje predstavlja U ime ljubavi, hvaljeni i nagrađivani roman prvijenac autorice Stephanie Scott, Britanke rođene i odrasle u Singapuru.

Smještena u japansku kulturu, ova vrhunska kriminalistička priča ujedno je i potresna obiteljska saga. Autorica opisuje zamršene posljedice preljuba i pritom minuciozno istražuje psihološke i moralne temelje djela koja činimo u ime ljubavi. Ponukat će nas da se zapitamo gdje je granica između strasti i posesivnosti, dobrih namjera i čiste sebičnosti.

Roman o slomljenim srcima, o gubitku i o lažima, koje dođu na naplatu čak i kada su izrečene u dobroj namjeri

Stephanie Scott razotkriva kako čak i laži izrečene u najboljoj namjeri mogu biti po život opasne… Roman je prozor u japansku kulturu nabijen emocijama, s vječnom temom da zakon ne štiti nevine te da je znanje o sebi, ali i drugima – najvažnije.

The New York Times – najava romana

U Japanu je procvjetala tajnovita industrija wakaresaseya – jedno od supružnika unajmljuje osobu koja će zavesti drugog kako bi stekao prednost u brakorazvodnoj parnici. Kad Sato unajmi Kaitara da zavede njegovu suprugu Rinu, misli kako će to biti jednostavan slučaj. Ali Sato nikad nije istinski razumio Rinu ni njezine želje, a Kaitarov je zadatak upravo taj i on ga uspješno obavlja. Dok Rina ni ne sluti što ih je zapravo spojilo, ona i Kaitaro se ludo zaljubljuju, što pokreće niz nasilnih djela koja će zauvijek proganjati njezinu kćer Sumiko.

Stephanie Scott priča priču iz različitih kutova, smjestivši je u čarobne japanske krajolike, te uvjerljivo opisuje preljub i njegove zamršene posljedice. Rinina kći mora pak popuniti praznine u svojim sjećanjima i otkriti što se zapravo dogodilo.

Sarashima je prelijepo ime, ime koje sada pripada samo meni. Nisam rođena s njime, s tim imenom, ali odlučila sam ga uzeti jer je nekoć pripadalo mojoj majci.

Običaj je pri upoznavanju a objasniš tko si i odakle si, ali, shvatili vi to ili ne, već me poznajete i znate moju priču. Pažljivo pogledajte. Posegnite u daleke zakutke svoga uma i pregledajte isječke iz novina, izvješća, zločine iz tabloida, ondje skrivene. Vidjet ćete me. Ja sam redak na kraju članka; ja sam zadnja rečenica na čijem je kraju točka.

iz prologa romana U ime ljubavi, str. 11.

O autorici

Stephanie Scott Britanka je rođena i odrasla u Singapuru. Studirala je englesku književnost na Yorku te magistrirala renesansnu književnost na Cambridgeu i kreativno pisanje na Oxfordu. Scott je postala članicom Britansko-japanskog pravnog društva i dodijeljena joj je stipendija British Association of Japanese Studies Toshiba za antropološki rad na romanu U ime ljubavi. Dobitnica je nagrada Jerwood/Arvon za fikcijsku prozu te je osvojila drugu nagradu Peggy Chapman-Andrews First Novel Award za ranu verziju rukopisa. Također je nominirana i za uglednu nagradu Yhalak Prize. U ime ljubavi njezin je prvi roman.

Roman je prevela Mirjana Čanić, a U ime ljubavi možete pronaći u knjižarama diljem zemlje te u webshopu Znanje, po cijeni od 119,00 kn.

Naslovna fotografija: Pixabay

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori