U intimnoj atmosferi zagrebačkog puba ‘Cooltura’ Gibonni promovirao album ‘U po’ ure’

U intimnoj atmosferi zagrebačkog puba ‘Cooltura’ Gibonni promovirao album ‘U po’ ure’

po’ ure iza 18 sati, ovog ponedjeljka, Gibonni je promovirao svoje istimeno novo izdanje, koje je nakon objave na digitalnim glazbenim servisima i CD-u, sada objavljeno i na vinilu.  U intimnoj atmosferi i sjajnom retro ambijentu zagrebačkog puba ‘Cooltura’, u društvu prijatelja, suradnika, kolega glazbenika, novinara i fanova, Gibonni je, u pratnji benda, otpjevao aktualni singl ‘Lažu fotografije’ i ‘Ko si da si’, snažnu baladu tamnog sjaja koja i u live izvedbi pokazuje snagu i potencijal još jednog od budućih singlova s ‘U po’ ure’, te dobro znane hitove ‘Libar’ i ‘Oprosti’.

Po svome izlasku ‘U po’ ure’ je definiran kao EP jer se na njemu nalazi 5 novih pjesama, u trajanju manjem od pola sata, što je i definiralo naziv izdanja, no ubrzo je postalo jasno da je  ‘U po’ ure’ usprkos trajanju, broju pjesama, pa i namjeri autora i izdavača, zapravo po svom konceptu, sadržaju i dosegu pravi legitimni novi Gibonnijev album.

Hrvatskoj je na Deezeru u tjednu izlaska ‘U po’ ure bio najstreamaniji album

Naime, odmah po objavi u digitalnom izdanju, ‘U po’ ure’ se našao na nizu Top 100 ili Top 200 najstreamanijih albuma na najvažnijim streaming servisima, poput iTunesa/Apple Musica, Spotifya ili Deezera, ravnopravno uz bok drugim internacionalnim izdanjima svjetskih glazbenih zvijezda.

Hrvatskoj je na Deezeru u tjednu izlaska ‘U po’ ure bio najstreamaniji album, u Sloveniji je na dan izlaska i tjednima nakon toga albuma bio #1 na iTunes listi, u Nizozemskoj je ušao direktno na #22 na Top 200 listi albuma svih žanrova, a #8 na listi najstreamanijih pop albuma. U Švedskoj se ‘U po’ure’ po objavi nalazi na  #19 mjestu na top 200 listi albuma svih žanrova i #3 poziciji na listi pop albuma. Sličan uspjeh album zabilježio i na top listama najstreamanijih pop ili albuma svih žanrova i u Njemačkoj, ČeškojIrskoj, Velikoj Britaniji, ŠvicarskojItaliji ili Mađarskoj gdju se u momentu izlaska na iTunes top listi najstreamanijih pjesama od #19 do #23 poredali svih 5 pjesama s albuma… Osim toga uspjeh ‘Kiše’, prvog singla koji je mjesecima u samom vrhu najemitiranijih singlova u cijeloj regiji, pokazao je da se čekanje na novi Gibin album isplatilo, a na istom putu je sada i novi singl ‘Lažu fotografije’, kojem je konkurencija upravo njegov prethodnik objavljen prije gotovo pola godine, pa je tako sada Gibonni već tjednima s oba objavljena singla na HR Top40 ljestvici.

Objava ‘U po’ ure’ na vinilu, zapravo zaokružuje cijelu priču

Sada je, na neki način zatvoren puni krug, sa izdanjem koje možete zvati EP-em, albumom ili kako god vam je drago, jer na koncu to je i manje bitno. Važnije je od svega toga je da su pjesme već našle svoj put do publike, da je svaka od njih ili već realizirani i potvrđeni ili potencijalni budući hit singl, što potvrđuje da je ovih ‘po’ ure’ vrijedilo čekati, te da, nakon što ih poslušate svaki put iznova, možete, kao na koncu svakog Gibinog koncerta, reći samo – hoćemo još!

FOTO: Goran Berović

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori