U Knjižnici Božidara Adžije otvorena izložba o položaju mladih u Hrvatskoj

U Knjižnici Božidara Adžije otvorena izložba o položaju mladih u Hrvatskoj


Institut za društvena istraživanja u Zagrebu
, Centar za omladinska i rodna istraživanja u suradnji s Knjižnicom Božidara Adžije postavio je izložbu Mladi – borba koja ne prestajePosjetitelji će kroz ovu izložbu, osim brojnih publikacija koje tematiziraju mlade i svjedoče o duhu vremena brojnih generacija mladih (prvenstveno iz bogate tradicije istraživanja mladih Instituta za društvena istraživanja), moći vidjeti plakate i video zapise koji ocrtavaju okruženje u kojem mladi u Hrvatskoj rastu, razvijaju se i mijenjaju okruženje.

Izložba je koncipirana tako da se u prvom dijelu prezentiraju problemi s kojima se mladi suočavaju, dok drugi dio donosi neka od potencijalnih rješenja navedenih problema. Zajedno, ova dva segmenta oslikavaju suvremeni krajolik mladosti u Hrvatskoj.

Za kraj, cilj ove izložbe je dodatno potaknuti rasprave o položaju mladih u Hrvatskoj kako bi sve one ranije navedene rasprave ovog teksta bile sadržajnije, smislenije i utjecajnije. A možda i kako bi motivirale posjetitelja/icu da i sam/a poduzme aktivnosti koje će pomoći našoj budućnosti, ali i sadašnjosti – mladima.

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori