U Noći knjige Zagreb dobiva jedinstvenu izložbu svjetskih izdanja knjiga o Harryju Potteru

U Noći knjige Zagreb dobiva jedinstvenu izložbu svjetskih izdanja knjiga o Harryju Potteru

Diljem svijeta godinama se održavaju velike izložbe inspirirane romanima o Harryju Potteru i obavezna su postaja za sve one kojima su romani o malenom čarobnjaku obilježili djetinjstvo. Brojne lokacije snimanja, poput perona 9 3/4 te Warner Bros studija u Londonu, nezaobilazni su svim fanovima, a konačno će jednu takvu izložbu dobiti i Hrvatska i to 23. travnja, u Noći knjige.

Hoću knjigu otvara jedinstvenu izložbu s više od 400 izdanja na brojnim svjetskim jezicima

Od 23. travnja u knjižari Hoću knjigu u Zagrebu kreće jedinstvena izložba raznih svjetskih izdanja romana o Harryju Potteru! Izloženo će biti više od 400 primjeraka knjige na mnogobrojnih svjetskim jezicima te je to jedinstvena prilika vidjeti različiti dijelovi svijeta gledaju na najpoznatijeg malog čarobnjaka.

Izložba će biti moguća zahvaljujući neumornom kolekcionaru knjiga Damiru Tonkoviću, koji je posudio svoju kolekciju knjiga knjižari Hoću knjigu i time omogućio svima da nakratko uživamo u brojnim svjetskim prijevodima knjiga o Harryju Potteru i pogledamo kroz mala vrata kako na čarobnjaka i njegovu družinu gledaju u najudaljenijim dijelovima svijeta. Ulaz na izložbu plaćat će se simboličnih 19 kuna (14 srpova i 3 knuta) na blagajni knjižare u Bogovićevoj ulici 7, a sav će prihod biti doniran Damiru Tonkoviću, kako bi i dalje mogao skupljati jedinstvene primjerke romana i time uveseljavati sve fanove.

Izložba će biti otvorena sve do 7. svibnja, a nakon toga seli i u druge gradove. Ne zna se točno koji će još gradovi ugostiti ovu lijepu izložbu, a dogovori između Hoću knjigu i drugih gradova su u tijeku.

Izvor: Hoću knjigu

FOTO: Pixabay

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori