U NSK izložba knjiga posvećena akciji Oluja

U NSK izložba knjiga posvećena akciji Oluja

U povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja Nacionalna i sveučilišna knjižnica (NSK) u Zagrebu otvorit će 3. kolovoza izložbu knjiga iz fonda Zbirke knjižnične građe o Domovinskom ratu o vojno-redarstvenoj akciji Oluja.

Na prigodnoj izložbi, ističe NSK u priopćenju, bit će predstavljeno pedeset publikacija koje prikazuju postrojbe Hrvatske vojske koje su sudjelovale u Oluji, njihove članove, ratni put kao i njihova sjećanja. 

Na prigodnoj izložbi bit će predstavljene publikacije koje prikazuju postrojbe Hrvatske vojske koje su sudjelovale u Oluji, njihove članove, ratni put kao i njihova sjećanja. Među 50 publikacija, koliko će ih biti predstavljeno, su Admiralovi zapisi ili O pobjedi i ljubavi Davora Domazeta – Loše, Oluja Davora Marijana, Heroji Hrvatskoga domovinskog rata: svjedočanstva Josipa Jurčevića, Ne želim rat nikad više!: zbornik izabranih literarnih i likovnih radova učenika osnovnih škola zagrebačkih gradskih četvrti Podsused-Vrapče i Stenjevac: 20. obljetnica 101. brigade: očuvanje uspomene na Domovinski rat, Pjesma garde hrvatske Ivice Matešića Jeremija i Ivice Đovanija kao i prozna, pjesnička i druga djela inspirirana značajem i uspjehom Operacije Oluja.

Izložba se može pogledati od 3. do 31. kolovoza u radnom vremenu knjižnice u prostorima Zbirke knjižnične građe o Domovinskom ratu na prvom katu NSK.

Izvor:

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori