U samo pola godine postojanja portala zabilježili smo 100.000 pregleda

U samo pola godine postojanja portala zabilježili smo 100.000 pregleda

Dana 23. ožujka, netom nakon razornog potresa u Zagrebu, lansiran je portal Beli Zagreb Grad.

Nakon samo nekoliko mjeseci, rezultati su počeli biti vidljivi. Postali smo oaza pozitivnih priča, lišenih tračeva, politike i žutila. Zauzeli smo svoje mjesto u internetskim bespućima kvalitetnim sadržajem koji nije mogao proći neopaženo u moru klikbejt naslova kojima lagano ističe rok trajanja.

U šest mjeseci postojanja napisali smo:

4 zemlje i 20 ljudi

Nakon što se na oglas za volontere javilo preko 20 ljudi, u rujnu smo se konačno i upoznali na prvom teambuildingu koji smo organizirali u suradnji s divnim kolagama iz Mendax Films i Bike Tours Zagreb.

Top 5 najčitanijih tekstova na portalu

1. Sanin Karamehmedović: Ako ljubav postoji, terce na tišinu rade se svaki dan, stalno

Sanin Karamehmedvić tekstopisac je i basist grupe Silente, a za ovaj razgovor je sama grupa Silente na svom Facebooku napisala:

Neki intervjui su PR, a u nekima pričaš što želiš. Hvala na rijetkim prilikama za ovo drugo – Sančo za Beli Zagreb Grad

Objavljuje SilenteUtorak, 25. kolovoza 2020.

2. Od Zagreba do Santiaga: Put 68-godišnjeg Zdravka Krivošića

Zdravko Krivošić – Nuta je 68-godišnji umirovljenik koji u nogama ima već četiri Camina. Želja za odlaskom na Put rasla je u njemu godinama, ali sazrila je prije nekoliko godina kada se oporavio od kronične lajmske bolesti koja ga je na neko vrijeme prikovala uz krevet. Njegova priča nikoga nije ostavila ravnodušnim.

3. Slavin Balen: Kontinuiran rad i vježbanje koji će trajati možda i zauvijek

Legendarni DJ Radija 101, otac hrvatskog hip-hopa, dobitnik nagrada Večernjeg lista Večernjakova Ruža za najbolju radijsku emisiju Rock antologija za 2017. te dobitnik i prve nagrade za životno djelo za razvoj krucijalnog glazbenog žanra; Rap glazbe – sve je to Slavin Balen. Još jedan glazbenik u našim najčitanijim tekstovima.

4. Kaja Pavlinić: Želite li pokrenuti vlastiti posao, budite sigurni da će vam okolina naći 10 razloga zašto to nije dobra ideja, ali to nemojte slušati

Kaja Pavlinić Varaždinka je koja je nedavno diplomirala na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, a trenutno radi u IT industriji kao projektna menadžerica. Uz njeno ime na Google tražilici često stoji i: inovatorica, liderica, poduzetnica, hrvatska Greta Thunberg i aktivistkinja. Predsjednica je udruge Forum za održivi razvoj Zeleni prozor, u okviru koje je vodila i vodi nekoliko projekata. Vlasnica je projekta nagrađenog za najbolji hrvatski energetski startup i titule Buduća liderica. U okviru projekta Youth Voice for Integrity bori se protiv korupcije.

5. Zagrebački altruisti: saniraju krovove nakon potresa i ne traže nikakav novac

U normalnim okolnostima, ovi se dečki bave nečim potpuno drugim – Filip je pravnik, Vedran grafičar, a Petar klesar. Nakon potresa skoro sve što rade po danu je sanacija tuđih krovova po razrušenom Zagrebu. 

3. Nagrada za najbolji zagrebački online projekt

Muzej suvremene umjetnosti nam je u srpnju uručio 3. nagradu za najbolje zagrebačke online projekte realizirane u razdoblju od 19.3. do 31.5.2020 uz objašnjenje:

Beli Zagreb Grad okuplja mlade stručnjake iz područja društveno-humanističkih znanosti koji su u vrijeme krize kroz volonterski rad intenzivno pisali o sadržajima vezanim uz kulturu i umjetnost grada Zagreba. U gotovo tri mjeseca postojanja, portal je posjetilo više od 14.500 posjetitelja te je pregledan više od 26.000 puta. Posebna vrijednost projekta je u tome što je okupio mlade koji su u kriznom vremenu kontinuirano stvarali zanimljive online sadržaje za dobrobit zajednice, a projekt je nastavljen i nakon ublažavanja mjera putem web-stranice i društvenih mreža.

FOTO: msu.hr

Time smo u samom niskom startu našeg portala dobili ogroman vjetar u leđa i potvrdu da smo na pravom putu. Šest je mjeseci iza nas, postigli smo nevjerojatne rezultate, a sad ćemo zasukati rukave i potruditi se i više.

Zagreb živi kulturu, a mi živimo Zagreb!

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

Odgovori