U Španskom nas čeka prvi kvartovski Advent uz odličnu atmosferu i sjajne nastupe Giuliana, Diktatora i Ivane Marić

U Španskom nas čeka prvi kvartovski Advent uz odličnu atmosferu i sjajne nastupe Giuliana, Diktatora i Ivane Marić

Ove zime otvara se prvi kvartovski Advent. Službeni mu je naziv “Advent kod nas doma u Španskom“, a organizatori očekuju dobar odaziv posjetitelja iz svih zagrebačkih naselja.

Uz zvuke renesanse i suvremene glazbe u 18:00 sati otvorenje adventa će krenuti sa našim Špančanskim slavujima, Mješovitim pjevačkim zborom Ivan Kukuljević Sakcinski.

S Gornjeg grada spustit će se simbol Grada Zagreba, Počasna satnija Kravat pukovnije, a iz daleke Turske doputovat će europska prvakinja u kickboxingu, 21-godišnja Lucija Regvat. Zanimljiv je podatak da je Lucija rodom upravo iz Španskog.

“Tako mi je drago da je upravo moj kvart predvodnik ovogodišnjeg Adventa! S veseljem ću ga posjećivati, a posebno se veselim nastupu Ivane Marić”, kazala je mlada Lucija uoči otvorenja.

Ivana Marić, nekadašnja članica popularnog ženskog benda Feminnem nastupit će u subotu 26. studenog nakon svečanog vatrometa koji će zabljesnuti nebo iznad Španskog u 18:45.

Biti će to prvi u nizu koncerata koji će se održavati u Španskom do kraja adventskog razdoblja. Već u nedjelju, 27. studenog slavlje otvorenja se nastavlja uz nastup Giuliana i Diktatora.

“Najprije moram pogledati utakmicu s Kanadom, a onda ću razmišljati o nastupu. Važno je posložiti si prioritete!”, uz smijeh nam je rekao Giuliano. Nedjeljna je utakmica jedna u nizu svih koje će se moći popratiti na LED ekranima na Trgu Ivana Kukuljevića. Tako će ova lokacija poslužiti kao idealna alternativa dosadašnjem javnom navijanju na glavnom zagrebačkom trgu koje ove godine kako smo čuli nije organizirano.

“Stvarno smo si dali truda oko toga da posjetitelji budu zadovoljni ponudom. Bit će kuhanog vina i kobasica, nastupa uživo i utakmica. Naglasak smo stavili na dječji program tako da pozornicu prepuštamo dječjim zborovima, radionicama i pričaonicama”, rekao je Stjepan Vukušić, organizator ovog Adventa i predsjednik udruge reKreativni kvART SHP.

Na binu će se pridružiti i naši biciklisti koji su odvozili humanitarnu biciklističku rutu Špansko – Vukovar za naše drage male prijatelje „Vukovarske leptiriće.“

Inače, reKreativni kvART SHP je poznat po dosadašnjim humanitarnim aktivnostima kroz suradnje s Vukovarskim leptirićima, Palčićima, udrugom Jedni za druge i organizacijom Gracin kupa, humanitarnog malonogometnog turnira.

Više detalja oko programa po danima možete pronaći na službenoj Facebook stranici udruge i na službenoj stranici Instargram profila shp_advent.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori