fbpx

U subotu besplatno šetajte Zagrebom Šenoinim koracima

U subotu besplatno šetajte Zagrebom Šenoinim koracima

Ako ste se zaželjeli edukativnih i zanimljivih šetnji Zagrebom uz koje će vam biti otkrivena još pokoja njegova tajna koju niste dosad znali, možete se pridružiti još jednom besplatnom razgledu grada – putevima preteče realizma i autora prvog modernog hrvatskog romana – Augusta Šenoe.

Kuća Šenoa nastavlja s programom razgleda grada Putevima Augusta Šenoe i ove subote, 1. kolovoza. Saznajte mnoge zanimljive priče i štiklece iz zagrebačke povijesti na još jednom besplatnom razgledu grada.

Razgled uz vodstvo učiteljice Branke

Grupu kroz grad, od rodne kuće u Vlaškoj ulici do kuće u Mesničkoj u kojoj je August Šenoa preminuo, vodi učiteljica Branka iz istoimene Šenoine pripovijesti. Zavirite u povijest Zagreba kakvog je August poznavao, prošećite poznatim ulicama drukčijeg imena, upozajte velikane i običan zagrebački puk 19. stoljeća uz koje je August odrastao i stvarao.

Tijekom razgleda posjetitelji će moći provjeriti svoje znanje i sudjelovati u kvizu u kojem će pobjednik kući ponijeti zlatno izdanje romana Zlatarovo zlato.

Početak razgleda: 18.00 sati u Vlaškoj ulici 43 ispred rodne kuće Augusta Šenoe Trajanje: 2 sata, hrvatski jezik

Dolazak je potrebno najaviti na broj 091 7555 388 ili na e-mail adresu: kuca@senoa.eu

izvor: kuca.senoa.eu

Marijana Džalo

Magistra edukacije povijesti i hrvatskog, osim povijesti volim glumu i njome se amaterski bavim, čitam knjige, pišem te volim istraživati Zagreb i njegovu povijesnu i kulturnu baštinu.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *