fbpx

U ZKM-u gostuje predstava ‘Sjećanja gradova’

U ZKM-u gostuje predstava ‘Sjećanja gradova’

Nastala u koprodukciji Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku i StudiaK iz Budimpešte, predstava Memoria civitatis / Sjećanja Gradova bazirana je na arhivskoj građi povezanoj uz društveno-politički fenomen s početka 20. stoljeća poznatog kao “veliki val”.  

Rijeka je u drugoj polovici 19. i početkom 20. stoljeća, pa do kraja Velikog rata, bila mađarska luka, te je u tom periodu preko Rijeke u SAD emigrirao veliki broj Mađara, ali i ostalih narodnosti tadašnje Austro-Ugarske Monarhije.

Kroz tu priču, koja je najvećim svojim dijelom sastavljena od dokumenata pronađenih u arhivima, predstava se bavi  migracijama koje su se odvijale u prošlom stoljeću, ali se istovremeno referira i na aktualne seobe kojih smo svakodnevno svjedoci.  

Redatelj: Edvin Liverić

Glume: Katalin Homonnai, Júlia Nyakó, Melitta Pallagi, Nina Sabo, Nika Ivančić, Deni Sanković, Gábor Nagypál, György Sipos i Dániel Lovas

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 25.000 zaljubljenika u grad.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *