Udruga CERM organizira događaj posvećen svim zaljubljenicima u književnost

Udruga CERM organizira događaj posvećen svim zaljubljenicima u književnost

Centar za razvoj mladih u četvrtak, 27. svibnja 2021. godine od 17:30 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića (Preradovićeva 5, Zagreb), organizira događaj Čitaj, pitaj. Cilj je ovogodišnjeg projekta pronaći nove oblike književnosti, vidjeti koje je njihovo mjesto u svijetu književne umjetnosti te popularizirati autore koji ih stvaraju.

Događaj će započeti panel-raspravom na kojoj ćemo pokušati odgovoriti na pitanja poput: Što književno djelo čini književnim?, Gdje je granica između književnosti i običnog napisanog teksta?, Jesu li uopće i zašto važni novi oblici književnosti? i slično. Nakon razgovora o novim oblicima književnosti, okrenut ćemo se klasicima – svi posjetitelji moći će sudjelovati u nagradnom kvizu o hrvatskim i svjetskim književnim klasicima. Za one koji pokažu najbolje znanje, u suradnji s našim sponzorima – izdavačima OceanMore, Znanje i Vuković & Runjić, pripremili smo bogate nagrade. Uz već spomenute aktivnosti, projekt Čitaj, pitaj potiče i dijeljenje ljubavi za knjigu i pisanu riječ, stoga poziva sve sudionike da ponesu svoje knjige na razmjenu knjiga Šalji dalje!

S obzirom na epidemiološke mjere, koncept događaja bit će nešto manji po broju sudionika iako je zamišljen za sve zainteresirane, stoga će se sudionici morati prijaviti na poveznici kako bi na vrijeme osigurali svoje mjesto.

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori