Udruga studenata veterine organizira projekt na kojem će općoj populaciji predstaviti autohtone hrvatske pasmine domaćih životinja

Udruga studenata veterine organizira projekt na kojem će općoj populaciji predstaviti autohtone hrvatske pasmine domaćih životinja

“Farmica – upoznajmo Hrvatsku kroz životinje” novi je projekt U.S.V.M. “EQUUS“ čiji je cilj na zabavan i inovativan način općoj javnosti predstaviti i približiti autohtone hrvatske pasmine domaćih životinja. Projekt naglašava problem ugroženosti i malobrojnosti pasmina koje su nekoć igrale krucijalnu ulogu u društvenom, kulturnom i gospodarskom razvoju Hrvatske.

Za autohtone hrvatske pasmine možemo također reći da su dio nematerijalne kulturno-povijesne baštine Republike Hrvatske s obzirom na njihovu važnost u ne tako dalekoj prošlosti, stoga želimo podići svijest o trenutnom stanju i istaknuti potrebu za njegovanjem i održavanjem ovog aspekta hrvatske povijesti. S obzirom na industrijalizaciju i odmak od ruralnog načina života, ovo je idealna prilika da se iz prve ruke upoznate s korijenima hrvatskog gospodarstva i načina života. 

Udruga studenata veterinarske medicine „EQUUS“

Na izložbi će posjetitelji moći vidjeti preko 20 pasmina hrvatskog porijekla, a osim životinja priprema se i prezentacija OPG-ova koji se, uz uzgoj autohtonih pasmina, bave i izradom proizvoda animalnog porijekla po principu „od polja do stola“.

Od zabavnog sadržaja pripremamo agility demonstraciju radnih pasmina pasa, tematski nastup Kulturno-umjetničkog društva Sveta Ana i scensku točku lipicanske barokne raskoši – jedinstveni nastup barokne tematike s lipicanskim konjima kao glavnim akterima. Osim toga, priprema

Udruga studenata veterinarske medicine „EQUUS“

Projekt “Farmica – upoznajmo Hrvatsku kroz životinje” održat će se na području Veterinarskog fakulteta, 22. listopada 2022. od 10:00 do 17:00 sati.  Organiziraju se i radionice testiranja kvalitete animalnih proizvoda, radionica mužnje, kvizovi znanja i još mnogo toga.  

Izložba je edukativnog karaktera, a ulaz na izložbu je besplatan.

Za sva pitanja i dodatne informacije smo otvoreni te nas možete kontaktirati na Facebook i Instagram profilu U.S.V.M “Equus” te na Instagram profilu @farmica.equus.

Udruga studenata veterinarske medicine „EQUUS“

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori