Udruga SVE za NJU organizira javnozdravstvenu akciju ‘To nisu samo ženske stvari’

Udruga SVE za NJU organizira javnozdravstvenu akciju ‘To nisu samo ženske stvari’

U subotu 3. listopada 2020. od 10 do 14 sati na Bundeku (Zagreb), udruga SVE za NJU po treći put organizira javnozdravstvenu akciju „To nisu samo ženske stvari“. Cilj akcije je podizanje svijesti o važnosti prevencije tipično ženskih karcinoma i pružanja sveobuhvatne podrške oboljelim ženama. Akcija se održava povodom Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke i Međunarodnog mjeseca borbe protiv raka dojke. Moto akcije je „bolest žene nije samo ženska stvar“.

Cilj akcije je podizanje svijesti u javnosti o važnosti ranog otkrivanja tipično ženskih karcinoma i pružanja sveobuhvatne podrške oboljelim ženama.Stvaramo zajedništvo bolesnica, stručnjaka, sportaša, rekreativaca i svih građana koji žele dati podršku oboljelim ženama i ciljevima akcije. Osobito pozivamo muškarce da nam se pridruže kako bismo naglasili važnost muškaraca kao podrške oboljelim ženama i pokazali da bolest žene nije samo ženski problem.

Središnja aktivnost su utrke za žene i muškarce u 2 kategorije:

  1. Utrka 800 m – počinje u 11:30 sati
  2. Utrka 4 km – počinje u 12:00 sati

Kako sudjelovati i rok prijave

Startnina iznosi 100,00 kn. Uplate se primaju do 25. rujna 2020. 

Broj računa za uplatu startnina je poseban humanitarni račun „To nisu samo ženske stvari“ otvoren kod Zagrebačke banke IBAN: HR3623600001502785802.

Vama potrebne informacije za uplatu su:

Naziv: Udruga žena oboljelih i liječenih od raka SVE za NJU
Adresa: Kneza Mislava 10, Zagreb
Naziv banke: Zagrebačka banka d.d.
Žiro-račun: HR3623600001502785802
Model: HR00
Poziv na broj primatelja: (upišite vaš datum rođenja u obliku ddmmyyyy, npr. 03102020)
Opis plaćanja: Startnina
Iznos uplate: 100,00 kn
Podaci o uplatitelju: Vaše ime i prezime

Prijavite se za sudjelovanje mailom na adresu utrka@svezanju.hr i navedite, ime i prezime, grad iz kojega dolazite, za koji se utrku prijavljujete i ako ste član kluba navedite ime kluba.

Podizanje startnih paketa u kojima je ruksak „Survivor bag“ bit će na Bundeku, na Centralnoj livadi na štandu SVE za NJU na dan utrke od 10 do 11.30 sati.

Ako ne možete sudjelovati na utrci, a želite podržati ciljeve akcije,“ Survivor bag“ ruksak možete naručiti na mail adresi: utrka@svezanju.hr

Prihod s humanitarnog računa koristit će se u svrhu pružanja stručne psihološke pomoći oboljelim ženama i članovima obitelji u Centru za psihološku pomoć SVE za NJU.

Više informacija potražite u nastavku.

FOTO: Facebook

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori