Upoznajte Davida Balinta, novo ime hrvatske glazbene scene kojem je uzor Toše Proeski

Upoznajte Davida Balinta, novo ime hrvatske glazbene scene kojem je uzor Toše Proeski

David Balint još od svojih ranih tinejdžerskih godina piše i sklada pjesme, a sada je započeo i profesionalni diskografski put potpisivanjem prvog ugovora i to za najveću regionalnu diskografsku kuću Croatia Records.

“Osjećaj je odličan i jako sam uzbuđen zbog naših budućih projekata te se nadam da će suradnja s Croatia Recordsom biti sjajna i da ćemo u budućnosti nastupati na velikim pozornicama”, rekao je David još ljetos potpisavši ugovor.

Svoje kantautorsko umijeće predstavlja kroz pjesmu “Petar Pan”, za koju potpisuje glazbu i tekst, dok je aranžman i produkciju radio Alen Novosel koji je odsvirao i sve instrumente. Spot je radio Kristijan Gradečki, a u njemu se pojavljuju glumci Kristina Petek, Zrinka Severinac, Svjetlana Dadić, Branko Pervan i Marta Pervan.

Priče o odrastanju, ali i o djetinjstvu ono su što ga inspirira, no ističe kako mu je velika inspiracija i Toše Proeski

 “Stihovi su vezani uz događaje iz mojih tinejdžerskih dana kad sam počeo pisati. Prvu pjesmu ‘Hvala’ napisao sam još sa 17 godina. Jednostavno me pratio put glazbe i sad sam napravio korak naprijed kako bih pokazao svima što mogu i što znam”, kaže David i dodaje da se u pjesmama osjeti i motiv odrastanja, ljubavi i nekih standardnih tema koje su prisutne u glazbenom svijetu.

David je rekao da možemo očekivati album s 10 do 15 pjesama, ali i album s iskrenim emocijama i životnim pričama, odnosno razmišljanjima.

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori