Upoznajte Jabaderu, zagrebački autorski rock bend koji je izdao svoj prvi EP ‘Najbolje što znam’

Upoznajte Jabaderu, zagrebački autorski rock bend koji je izdao svoj prvi EP ‘Najbolje što znam’

Jabadera je četveročlani studentski alt rock bend koji iza sebe ima desetke nastupa po klubovima i festivalima, a ove je jeseni izbacio svoje prvo izdanje – EP „Najbolje što znam“. Album čini 5 autorskih pjesama, a objavljen je pod izdavačkom kućom El Records – izdavačkom kućom za mlade bendove u čijem radu sudjeluje dio benda.

Jabadera je zagrebački autorski rock bend koji je upravo izdao svoj prvi EP naziva “Najbolje što znam” (El Records/Menart). Broje četiri člana, tri studenta i srednjoškolac: Valentina Ević (vokal, gitara), Lovro Gojčeta (gitara), Vid Penezić (bas) te Sara Klikić (bubanj). Bend već ima iskustva sviranja po klubovima i festivalima pa su tako već svirali i spoznatim imenima poput Kawasaki 3P i M.O.R.T.

Međutim, ono što ovu priču čini posebnom jest da članovi benda djeluju pod vlastitom izdavačkom kućom El Records koja surađuje s Menartom kao digitalnim distributerom. Sami promoviraju svoje pjesme, dogovaraju koncerte i snimaju video i audio materijale. Svoje su prvo izdanje snimili u El Records studiju, a mixanje je radio Kristijan Vasilić iz studija Mamut Krk.

Jabadera je nastala prije tri godine, u El Musicante školi gitare pod vodstvom mentora Tomislava Šnidarića koji je i sam bio frontmen indie-rock bendova Ruiz, Go No Go, Keen Not Mean.

FOTO: PROMO

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori