Uskoro će se održati promocija knjige ‘Mačka iznutra’ kultnog autora beat generacije Williama S. Burroughsa

Uskoro će se održati promocija knjige ‘Mačka iznutra’ kultnog autora beat generacije Williama S. Burroughsa

Dana 12. 5. 2022. u 20 sati održat će se promocija knjige Mačka iznutra kultnog autora beat generacije Williama S. Burroughsa. O knjizi govore spisateljica Korana Serdarević i pisac Vojo Šindolić, a moderira urednik Seid Serdarević. Istog dana održava se Otvorenje izložbe Williama S. Burroughsa – crteži i rijetka izdanja.

William S. Burroughs autor je koji je u drugoj polovini dvadesetog stoljeća utjecao na bezbrojne umjetnike – književnike, likovnjake, glazbenike… Utjecaj njegovih proza nemjerljiv je: Goli ručakJunky, Queer knjige su koje svima padaju na um kada se spomene ovaj velikan pisane riječi. No njegova je najintimnija knjiga Mačka iznutra, u kojoj vidimo sasvim drugačijeg Burroughsa, intimnog, zaokupljenog malim, važnim detaljima, čovjeka koji ne može bez životinja, a ni one bez njega.

Williamu S. Burroughsu i njegovim mačkama razgovarat ćemo s njegovim prijateljem i prevoditeljem Vojom Šindolićem. Istovremeno otvorit ćemo i izložbu Burroughsovih crteža iz kolekcije Voje Šindolića i crteža koje je za hrvatsko izdanje knjige napravila Maja Rožman. Usto, do 11. lipnja posjetitelji će moći vidjeti i raritetno prvo izdanje knjige Mačka iznutra, tiskano u samo sto primjeraka, te izbor iz inozemnih izdanja knjige, također iz kolekcije Voje Šindolića.

Fraktura

Tribina će se održati u Knjižari Fraktura uz provođenje i pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori