Uskoro počinje ‘Divlje ljeto’ u Zoološkom vrtu grada Zagreba

Uskoro počinje ‘Divlje ljeto’ u Zoološkom vrtu grada Zagreba

U Zoološkom vrtu grada Zagreba organizira se tijekom ljetnih praznika, od 6. srpnja do 4. rujna, bogat edukativno-zabavan program nazvan Divlje ljeto. Ovaj je program namijenjen djeci u dobi između 8 i 12 godina (2. i 6. razred), a koja će u pet dana svakodnevnog boravka u Zoo-u upoznati tamošnji različit životinjski i biljni svijet.

Sudjelovanje u hranjenju i obogaćivanju životnog prostora

Prema programu predviđeno je da djeca upoznaju prirodna staništa tamošnjih životinja, naučiti što životinje jedu i kako se hrane. Budući da su pojedine životinjice, kao i ljudi, poprilične izbirljive za neke se priprema i posebna hrana, i u tim će pripremama za ovakve sladokusce sudjelovati i djeca. Ujedno će djeca uz pomoć edukatora imati priliku i izrađivati predmete koje će obogatiti životne prostore životinja i stimulirati, u ovom slučaju, obostranu znatiželju.

Hranjenje lemura (Izvor: Facebook)

Mali istraživači

Osim navedenog, djeca će jedan od pet dana provesti kao detektivi koji će pokušati riješiti tajanstveni slučaj otete žabe. Uz to bit će “rame uz rame” s timariteljima te će tako dobiti priliku da na licu mjesta saznaju kako je to skrbiti se za životinje. Upoznat će se i sa sićušnim računalom za programiranje te će doznati zašto je ono važno i kako se koristi. Sva djeca će kao pravi istraživači morati bilježiti svoja zapažanja u dnevnik istraživanja.

Edukativni program Zoološkog vrta grada Zagreba (Izvor: Facebook)

Boravak u dvije smjene

Boravak djece će prema programu biti organiziran u dvije smjene: prijepodnevnoj, između 8 i 14 sati, i poslijepodnevnoj između 14 i 20 sati. Svaka pojedina skupina može imati do 16 polaznika i za svaku su predviđena po dva edukatora. Program uz brojne interaktivne igre, ali i uz učenje i trud, djecu postupno vodi do diplome istraživača. Za detaljnije informacije pogledajte Divlje ljeto 2020.

  • Izvor informacija:
  • Zoološki vrt grada Zagreba, odjel edukacije.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori