Veličanstveni koncert sopranistice Evelin Novak

Veličanstveni koncert sopranistice Evelin Novak

Sopranistica Evelin Novak, solistica berlinske Državne opere Unter den Linden uz Orkestar mladih glazbenika, kojim je ravnao Matija Fortuna nastupila je u zagrebačkom HNK a veličanstvena glazbena večer ispraćena je ovacijama oduševljene publike.

Evelin Novak praizvela je ciklus solo pjesama Međimurske legende skladatelja Davora Bobića no odabrala je i popularne operne arije Mozarta, Delibesa, Catalanija, Puccinija, Gounoda i Johanna Straussa mlađeg.

Koncert u zagrebačkom HNK nakon nastupa u Hrvatskome narodnom kazalištu u Varaždinu prvi je projekt povijesne suradnje dvaju nacionalnih kazališta

Iznimno mi je drago da su suradnja između HNK Varaždin i HNK u Zagrebu, koju smo potpisali 24. veljače, vrlo brzo krenula realizirati i to u dramskom i opernom programu. I dok smo mi krajem veljače gostovali u varaždinskom teatru s predstavom „Gdje se kupuju nježnosti“, samo nekoliko tjedana kasnije varaždinski HNK uzvraća gostovanje s koncertom naše međunarodno priznate operne umjetnice Evelin Novak. Ovaj izniman koncert  opernih i operetnih arija te međimurskih popijevki izazvao je veliki interes publike i glazbenih znalaca.

Dubravka Vrgoč

Suradnja dvaju kazališta nastavlja se gostovanjem zagrebačkog HNK na varaždinskoj pozornici s predstavom Revizor redatelja Sergeja Potapova. Uzvratni nastup varaždinski HNK imat će s autorskim projektom redatelja Romana Nikolića Pazi na prazninu. Tako će publika dvaju gradova imati priliku vidjeti najnovija kazališna ostvarenja i produbiti kulturne veze dva nacionalna kazališta.

FOTO: Mara Bratoš

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori