Veliki povratak Osmog putnika, benda koji je obilježio hard rock scenu bivše Jugoslavije

Veliki povratak Osmog putnika, benda koji je obilježio hard rock scenu bivše Jugoslavije

Osmi putnik predstavlja novi album “Rock’n’roll se kući vratio”. Bend je osnovan davne 1985. godine, a svojim beskompromisnim stavom i žestokom energijom obilježio je hard rock scenu cijele bivše Jugoslavije. U današnjoj postavi ulogu pjevača preuzeo je popularni Giuliano Đanić i premda se na prvi pogled kombinacija heavy metalaca i pjevača čiju je karijeru u najvećoj mjeri obilježila pop glazba možda čini nespojiva, u pitanju je pun pogodak. 

Radi se o albumu koji je svojevrsna kompilacija najvećih hitova Osmog putnika s njihovih prethodnih pet albuma, no sve pjesme su nanovo odsvirane i snimljene. Album sadrži četrnaest pjesama na CD izdanju plus jednu bonus pjesmu “Nada” koja je ujedno i posve nova te nikad objavljenaTrake su snimljene u razdoblju lockdowna kroz 2020. i 2021. godinu u splitskom studiju Deva pod palicom Dade Marušića, dok je mix, mastering i produkciju odradio Goran Martinac u Croatia Records studiju. Atraktivno likovno oblikovanje potpisuje Dean Bakota.

Album je najavio singl i spot “Tajna”,ekskluzivni duet hard rock benda i hrvatske glazbene dive Doris Dragović

Vijest o tako moćnoj i neočekivanoj sinergiji već je i prije samog izlaska spota uzburkala maštu, ne samo fanova ovih izvođača, nego cijele regionalne rock i pop scene. Eksplozivnim notama kompozitora glazbe Bojana Bože Antolića, “Tajna” uranja u alkemijski svijet ljubavnih stihova autorice Ivane Antolić. 

Da su članovi Osmog putnika i dalje u zavidnoj formi, možda najbolje pokazuje podatak da su svi instrumentalisti nominirani za Nagradu Status 2020, ugledno priznanje koje Hrvatska glazbena unija svake godine dodjeljuje za vrhunsko umijeće i vještinu sviranja. U kategoriji Zabavne, urbane i pop-rock glazbe, Bojanu Antoliću tako je pripala nominacija za najboljeg gitaristu, Ivanu Dabri za najbolju bas gitaru, dok se Danijel Stojan Stoja našao među najvrsnijim hrvatskim bubnjarima.

Album “Osmi putnik – Rock’n’roll se kući vratio” nabavite u svim prodavaonicama Croatia Recordsa te na webshopu po cijeni od 79 kuna.

Foto: Matko Petrić

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori