VGA02 otvara simultanu izložbu na četiri lokacije

VGA02 otvara simultanu izložbu na četiri lokacije

U ova krizna vremena, ljudi lako upadaju u apatiju i krizu zbog neizvjesne financijske, obiteljske i društvene budućnosti. No, tu su još uvijek hrabri kreativni pojedinci koji pokušavaju kroz različite umjetničke medije izražavanja pozitivno protresti našu svakodnevnicu.

Izložba VGA02 želi vratiti umjetnost, na siguran način, u četiri hrvatska grada

Želja nam je predstaviti raznorodne umjetničke radove i projekte kako bi Vas oni potaknuli u jedan drugi svijet, u svijet u kojemu su jednako aktualni realna i imaginarna stvarnost, društvena i umjetnička pitanja,  individualno i kolektivno iskustvo. Možda je upravo trenutna epidemiološka situacija pripomogla, posebice u prvom valu, prisjetiti se važnosti koju kultura i umjetnost posjeduju. Njihova snaga počiva u suodnosu s nama, s promatračem i gledateljem i slušateljem. U toj intimnoj i pojedinačnoj komunikaciji s medijem, razvija se odnos i razvija se čovjek.

Izložba se odvija od 14. do 20. prosinca 2020. godine na sljedećim lokacijama: Galerija Knifer (Vukovarska ulica 31, Osijek), Galerija Prozori (Zapoljska 1, Zagreb), Klub Zona (Jerina 1, Split) te u Kinu i Klubu Jadran (Krešimirova 26a, Rijeka).

Izlagači i izlagačice:

Mihael Bađun, Jelena Bogdanić, Dominik Brandibur, Marina Brkić, Sunčana Brkulj, Sanda Črnelč, Irena Čuljak, Valerija Djanješić, Ivana Geček, Josipa Henizelman, Mia Horvat, Josip Knežević, Luce Lukačić, Antonia Magdić, Filip Malovčak, Diana Matoković, Lucija Mihić, Zdenko Mikša, Stela Mikulin, Matej Nišević, Gaia Radić, Elizabeta Ružić, Maja Stojić, Petra Šabić, Lucija Šubić, Andrea Taraš, Tea Teodorović i Petar Vranjković

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori