Vikend na Griču uz besplatne tematske ture s Purgericom? Krećemo!

Vikend na Griču uz besplatne tematske ture s Purgericom? Krećemo!

Ove subote i nedjelje, 26. i 27.6., dođite na Grič i vratite se u davna vremena – upoznajte jednog pravednog kralja Arpadovića, kupite moćan lijek protiv virusa, izgubite se u pričama prateći trag drevnih stabala lipa, otkrijte zašto su tako važni polumjesec i zvijezda, gdje se palio stari kries…i ono najvažnije: na jednu večer, zaboravite na Vrijeme, dok pričama putujete u staro vrijeme! Purgerica, vaš lokalni turistički vodič, časti vas s 2 besplatne tematske ture, koje se održavaju ovu subotu u 21h, i nedjelju u 20:30h.

Danas, u subotu, 26.6., u 21h, na redu je tematska tura Začarane priče – Noći ivanjske.

Tura vas našim tradicijskim pripovijetkama, legendama, mitovima i kazivanjima, vodi kroz običaje koji potiču još od staroslavenskih vremena, a vezani su za najljepše doba u godini – ljeto, i ivanjske kriesove. Doznajte tko su ladarice, vilovnaki, nevidinčići i ostala neobična stvorenja našeg bajoslovlja. Mjesto polaska na turu je ispred Kule Lotrščak.

Sutra, u nedjelju, 27.6., u 20:30h, na rasporedu je tura Grič priča priču.

Ova tematska tura, pripovijedana uz čarobnu atmosferu sumraka na Gornjem gradu, na jednu vas večer pretvara u srednjovjekovne stanovnike Griča, i odvodi u potragu za glavnim gradskim ključem, starim ljekarnicima, vrijednim kovačima, usnulim vojnicima, mističnim redovnicima, alkemičarkama, drevnome zvonu koje nas čuva od nevolje, i kazivanju o jednom požaru, koji je zauvijek promijenio i lice, i povijest našeg prekrasnog Gradeca. Mjesto polaska na turu je kod kipa sv.Jurja, kod Kamenitih vrata.

Kako rezervirati besplatna mjesta na turi?

Rezervacija je obavezna, a broj mjesta na turama je ograničen. Rezervacije je potrebno potvrditi porukom ili pozivom na: 0916363661 ili emailom na: purgerica@yahoo.com. Prilikom prijave, potrebno je napisati ime i prezime, naziv ili datum ture, te broj osoba koje vodite sa sobom. Ture su isključivo na OTVORENOM prostoru, jer virusi nisu nikako dobrodošli. Španciranti s 4 šape su apsolutno dobrodošli. Za sve dodatne informacije posjetite službenu stranicu Purgerica, na Facebooku i Instagramu.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori