Vikendom na Medvednicu: Projekt koji Zagrepčanima usađuje zdrave navike

Vikendom na Medvednicu: Projekt koji Zagrepčanima usađuje zdrave navike

Projekt Vikendom na Medvednicu nastao je iz želje da se planina Medvednica približi građanima grada Zagreba. Planina se naslanja na grad, dostupna je javnim prijevozom, a jako malo se koristi kao poligon za sportsko-rekreativne aktivnosti.

Vikendom na Medvednicu projekt je koji svaku nedjelju vodi građane grada Zagreba na planinarske izlete po Medvednici. Projekt su pokrenuli udruga Društvo športske rekreacije “Aktivan život” i Zaklada „Hrvatska kuća srca“, projekt financijski podržava i Grad Zagreb, a partner projekta je Park prirode Medvednica.

Izleti se organiziraju tijekom cijele godine kroz koje se građani upoznaju s planinarskim stazama i ljepotama planine te im se na taj način usađuje navika odlaska na planinu koja im se nalazi nadohvat ruke (u zoni javnog prijevoza!).

Izletima na Medvednicu mogu se priključiti svi koji mogu samostalno hodati i planinariti te žele unaprijediti i očuvati svoje zdravlje i pritom upoznati Park prirode Medvednica.

Vikendom na Medvednicu – 06.rujna izlet Šestine – crkva sv.Jakob – PD Grafičar
Izvor: Vikendom na Medvednicu Bruno Stanković

Udruga Društvo športske rekreacije Aktivan život osnovana je 2007. godine s ciljem: promicanja, unaprjeđenja i razvoja sportske rekreacije te osvještavanja građana i pružanje stručne pomoći o važnost aktivnog načina života i zdravih prehrambenih navika sa svrhom preventivnog djelovanja, unapređenja i zaštite zdravlja.

Kroz svoj rad, udruga želi potaknuti pojedinca na mijenjanje (loših) životnih navika te ga potaknuti na  – KRETANJE.

Društvo športske rekreacije Aktivan život

Najava sljedećeg izleta

Nedjelja, 13.9.2020. Dubravkin put – Sljeme

Za ovaj vikend u pripremi je nešto sasvim drugačiji izlet. Kreće se iz centra grada (10 min od Trga bana Jelačića), s Dubravkina puta (ispod ljetne pozornice kina Tuškanac) gdje službeno počinje planinarska staza 12 koja vodi skroz do vrha Medvednice.

Ovo je jedinstvena avantura na kojoj će se izletnici moći upoznati s dijelovima grada koje sigurno nikada nisu posjetili; poput šume u centru grada u kojoj se uvijek može odmoriti, pogotovo ljeti, nakon dugog radnog dana.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori