Vinko Ćemeraš: Od nepoznatog mladića do hvaljenog albuma prvijenca

Vinko Ćemeraš: Od nepoznatog mladića do hvaljenog albuma prvijenca

Vinko Ćemeraš svojom je osobnošću osvojio sve – Od nepoznatog mladića do hvaljenog prvog albuma o kojem svi pričaju, u manje od godine dana.

Prije samo godinu dana ovaj mladi glazbenik tek je kovao planove i sanjao o uspješnoj glazbenoj karijeri. Tada još nije mogao ni pretpostaviti kako će izgledati 2020., niti gdje će on sam biti u narednom periodu. Svijet je unazad dvanaest mjeseci skoro pa stao, a Vinko Ćemeraš bilježi jednu od najuspješnijih godina svog života. Baš kao i svi, u tom periodu je imao pregršt izazova, odricanja, nadanja, strahova, no ipak, kada se sve zbroji i oduzme, ono što je do sada ostvario je zaista impresivno – što uključuje i objavu hvaljenog debitantskog albuma Na putu.

Pobjedom u popularnom showu The Voice Hrvatska krenuo je graditi teren na domaćoj glazbenoj sceni pod mentorstvom Davora Gopca

Mnogobrojni komplimenti oduševljenih slušatelja stižu sa svih krajeva svijeta – snimke njegovih nastupa uživo koje broje milijunske preglede nikoga nisu ostavile ravnodušnim. Publika je to osjetila, a Vinku je ta činjenica dala dodatan vjetar u leđa. Upravo zahvaljujući glasovima publike, Vinko Ćemeraš natjecao se i za prestižnu titulu hita godine za nagradu CesaricaOsvojio je kipić za ožujak 2020., za svoju izvedbu pjesme Pelin i med. Za mene je ovo pjesma stoljeća u Hrvatskoj, tada je iskreno rekao Vinko o emotivnoj baladi, kojoj je dao poseban naglasak i pretvorio je još jednom u nezaboravni hit.

Marljivi Vinko nije gubio vrijeme te je u proteklih nekoliko mjeseci objavio ukupno četiri singla

Pjesme Pelin i med, Samo da ti si tu, Nauči me i Dobro je redom su se izmjenjivale na listi najslušanijih pjesama u domaćem eteru i većina je dosegnula HR Top 40 listu, kao i na svim digitalnim servisima.

Kruna napornog i marljivog rada definitivno je album prvijenac Na putu, objavljen u listopadu prošle godine u izdanju Universal Music Hrvatska, koji je osim u CD obliku te digitalno predstavljen i na vinilu. 

Album je ostavio pozitivne dojmove i među publikom i među glazbenom kritikom, dosegnuo Top listu najprodavanijih domaćih izdanja, a našao se i među uredničkim preporukama Apple Music glazbene platforme, što je Vinka Ćemeraša & Talvi Tuuli učinilo prvim domaćim izvođačima kojima je to pošlo za rukom!

Jako je poseban osjećaj kada pričam o prvom albumu, cijeli proces stvaranja i snimanja koje nije bilo baš standardno daje mu još neku posebnost. Otkad sam ušao u svijet glazbe skupljam izdanja na vinilu, pa još uvijek ne mogu vjerovati da sada u kolekciji imam i svoj album, nema ljepšeg osjećaja moram priznati. Zaista sam ponosan na album “Na putu” i zahvalan svim ljudima koji su sudjelovali i radili na njemu sa veseljem, pa i većim od mene i učinili da već nakon godinu dana uveliko pričam o svom prvom albumu.

Kraj prošle i početak ove godine obilježile su nominacije za prestižne nagrade, a on ih ima čak dvije

Za nagradu Zlatni Studio Vinko se natječe u kategoriji Najbolje novo lice na glazbenoj sceni, a za Večernjakovu ružu nominiran je u kategoriji Novo lice godine.

Nevjerojatan mladić čija iskrena emocija vrlo lako dopire do slušatelja, impresivan talent s jedinstvenom bojom glasa koja definira prepoznatljivost, postigao je zavidan uspjeh kakvom već dulje vrijeme na ovim prostorima nismo svjedočili. Lakoća izvedbe uz vokalni perfekcionizam, obavijen jednostavnošću, toplinom i pristupačnošću uistinu je rijetkost, a time i veliko bogatstvo koje svakodnevicu čini ljepšom.

Kroz proteklu godinu, Vinko Ćemeraš i njegov bend Talvi Tuuli u nekoliko prilika su se uspjeli i uživo predstaviti publici, a svoju punu live-snagu jedva čekaju pokazati na domaćim pozornicama čim situacija za to bude povoljna. Dotad, uživajte u pjesmama kojima je ovaj mladi glazbenik napravio pravu malu revoluciju na domaćoj sceni – u najboljem mogućem smislu!

FOTO: Marko Horvat

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori