Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli novi spot snimili pod vodom: Pogledajte video za aktualni singl ‘Izgubiti neću dah’

Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli novi spot snimili pod vodom: Pogledajte video za aktualni singl ‘Izgubiti neću dah’

Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli nedavno su predstavili posebnu verziju pjesme Izgubiti Neću Dah, koju upotpunjuje vokal gostujuće Petre Perišić, a sada je ovdje i službeni videospot s kreativnim potpisom Mare Milin! Autorska pjesma Srđana Sekulovića – Skansija u svojem se originalnom obliku našla na hvaljenom izdanju Na Putu, za kojeg su Vinko i bend ove godine nagrađeni Porinom u kategoriji Najbolji album rock glazbe.

Snimanje spota za njihov aktualni singl, koji je ušao na HR Top 40 listu najemitiranijih pjesama, za Vinka Ćemeraša & Talvi Tuuli nastavak je suradnje s Mare Milin, čija je vizija bila da se vizualni identitet pjesme većim dijelom snimi – pod vodom.

Povodom njegove objave, cijenjena je fotografkinja i umjetnica otkrila motive iz teksta pjesme koji su inspirirali podvodne kadrove:

Dah, držanje daha, plutanje, kretanje kroz vodu, to što pod vodom izdržimo ili ne izdržimo dugo, to što se pod vodom obično šuti, a ako se govori ili vrišti, opet se ne čuje, i kao takvo ostaje ‘neizgovoreno’ jer nitko to nije čuo – to sve ima i direktne i metaforičke veze s pjesmom, riječima i smislom. Dojmove poput fluidnosti, zadržavanja daha da bi se opet krenulo disati, hipnotičkog, kontemplativnog, začudnog – sve sam ih nastojala koristiti u vizualnoj komunikaciji ovog audio-vizualnog projekta.

Na kreiranje videa osvrnuo se i Vinko, otkrivši da snimanje pod vodom nije toliko jednostavno koliko se na prvi pogled čini:

Neizmjerno nam je drago da smo Mare i mi opet surađivali i da je video za ‘Izgubiti Neću Dah’ iz nas izvukao nešto novo, nadam se da će publika prepoznati prikazanu emociju. Veseli me da smo ovu pjesmu snimili baš s Petrom Perišić i nadam se da ćemo uskoro imati priliku slušati i njene pjesme.

Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli novi su singl i spot predstavili usred koncertno aktivnog ljeta, kojem je prethodila promocija albuma Na Putu u rasprodanoj Tvornici Kulture. Dobitnici nagrade Porin tako nastavljaju s marljivim radom te se iznova afirmiraju kao fantastični izvođači čiji se nastupi ne propuštaju.

FOTO: Mare Milin

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori