Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli predstavili animirani spot za pjesmu ‘Dobro je’

Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli predstavili animirani spot za pjesmu ‘Dobro je’

Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli objavili su animirani videospot za pjesmu „Dobro je“, emotivnu baladu s njihovog albuma prvijenca „Na putu“. Za ideju, scenarij, režiju, crteže i slike zaslužan je akademski slikar-grafičar Želimir Fišić, a montažu je realizirao Andrej Fišić. „Dobro je“ autorski potpisuje Aljoša Šerić, dok je produkciju, miks i master iznio Srđan Sekulović – Skansi.

Pjesma ‘Dobro je’ jako je vedra i pruža optimizam koji nam je uvijek u nekoj mjeri potreban. Zaista je velika čast što mi ju je Aljoša napisao, veseli me da će publika sada vidjeti i njen spot. Mislim da je jako neobičan i pomalo old school. Svi u bendu smo ostali bez teksta kad smo ga prvi put pogledali.

Vinko Ćemeraš

Videospot je inspiriran retro ozračjem pjesme. Scenaristička ideja bila je crtačkim prikazom izgradnje konstrukcija alegorijski predstaviti razvoj ljubavi između dvoje ljudi. Izrada se oslanjala na old school tehniku stop animacije, bez korištenja suvremenih digitalnih alata u editiranju. Korišteni autorski crteži i slike ručno su izvedeni, zatim pojedinačno fotografirani u svakom sljedećem koraku, kako bi se u montaži stopili s melodijom i tekstom pjesme. Vizualno i stilski, spot se izravno oslanja na moju postojeću likovnu poetiku.

Želimir Fišić

Objavom novog videospota Vinko nastavlja niz lijepih novosti i ostvarenja kojima privodi kraju uspješnu godinu. Nakon što je početkom prosinca sa svojim bendom Talvi Tuuli iznenadio publiku obradom klasika „Have Yourself A Merry Little Christmas“, kojom je predstavljena Pava Ćorić, nova članica sastava, Vinku je pripala i nominacija za prestižnu nagradu Zlatni Studio, čije je glasovanje u tijeku.

Nominiran je u kategoriji najboljeg novog lica na glazbenoj sceni, a to mu je veliko priznanje pripalo odlukom stručnog žirija, koji se pri odabiru držao kriterija kvalitete, originalnosti, rezultata i popularnosti kod publike.

Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli debitantski su album „Na putu“ objavili 23. listopada ove godine. Izdanje je nakon objave dospjelo na listu najprodavanijih u Hrvatskoj, a na njemu su se našli i HR Top 40 singlovi „Nauči me“ te „Samo da ti si tu“. Osim na digitalnim platformama, dostupno je na CD-u i vinilu.

FOTO: Mare Milin

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori