Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli predstavili novi singl i video te najavili koncertnu promociju debitantskog albuma

Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli predstavili novi singl i video te najavili koncertnu promociju debitantskog albuma

Sa svog hvaljenog i za Porina nominiranog albuma Na putu, Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli predstavljaju novi singl i videospot, a ovom glazbenom novosti ujedno najavljuju i svoj prvi zagrebački samostalni koncert! Nakon Pelin i med,  Samo da ti si tu, Nauči me i Dobro je, svoj naglasak dobiva pjesma Zrno i pijesak, koju autorski potpisuje Aljoša Šerić, dok je za izniman prateći videospot zaslužan cijenjeni hrvatski redatelj Radislav Jovanov Gonzo.

Pjesma Zrno i pijesak od samih početaka stvaranja izdanja je među favoritima samog benda

Bilo je samo pitanje trenutka kada će je predstaviti i kao samostalni singl, zajedno s pratećim videospotom. O tome iskreno govori i Vinko Ćemeraš

Ovo je jedna od onih pjesama na koju smo kliknuli na prvo slušanje! Veliko hvala Aljoši, osjećamo sreću i ponos kada je izvodimo. Čuli smo puno priča o Gonzu, i nismo mogli niti sanjati da ćemo sada i mi imati svoju priču s njim! Uživali smo na snimanju spota, osjetili smo koliko Gonzo ima iskustva i koliko je sve profesionalno, i htjeli smo dati sve najbolje od sebe. Ostali smo svoji, i nadam se da će i publika uživati u gledanju spota, kako smo i mi u samom snimanju.

Vinko Ćemeraš

Priču iza ideje videospota otkriva i sam redatelj, Radislav Jovanov Gonzo

Ritam i aranžman pjesme odvukli su me na plantaže pamuka, prašnjava gradilišta… Naravno da u spotu samo asociramo, ne i doslovno bivamo na takvoj lokaciji, ali taj blues-gospel ugođaj i energiju sam htio imati u slici. Uz ovakvu dobru pjesmu, bilo mi je bitno prenijeti energiju, jednostavnost i uvjerljivost u slici. Hvala Vinku, bendu i ekipi spota.

Radislav Jovanov Gonzo

Predstavljanje novog singla i videospota glazbena je vijest kojom Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli najavljuju i svoj zagrebački koncert, koji će za njih ujedno predstavljati i prvu samostalnu koncertnu promociju debitantskog albuma – 15. svibnja održat će koncert u zagrebačkoj Tvornici kulture, u skladu sa svim aktualnim epidemiološkim mjerama. Ulaznice su dostupne u pretprodaji, po cijeni od 50 Kn, dok će na dan koncerta iznositi 70 Kn, a moguće ih je kupiti putem sustava Eventim. Vrijedi naglasiti i kako će koncert biti moguće pratiti i putem live-streama, a svi detalji dostupni su na Facebook eventu.

Protekla 2020. godina u mnogočemu je bila posebna za Vinka Ćemeraša & Talvi Tuuli, unatoč (ne)prilikama u kojima su se našli, zajedno s čitavim svijetom

U veljači prošle godine Vinko Ćemeraš je pobijedio u showu The Voice Hrvatska, zaokupio pažnju šire publike te hrabro zakoračio u samostalnu glazbenu karijeru. Publiku je oduševio izvedbom pjesme Pelin i med, što je potvrđeno i prestižnom nagradom Cesarica – Hit mjeseca ožujka, a nakon toga kreira bendovsku formaciju te svi zajedno pod producentskim vodstvom Srđana Sekulovića – Skansija započinju stvarati nove (autorske) pjesme!

Kruna tog marljivog rada je njihov album prvijenac Na putu, objavljen u listopadu prošle godine, u izdanju Universal Music Hrvatska, koji je osim u CD obliku i digitalno predstavljen i na vinilu. Album je ostavio pozitivne dojmove i među publikom i među glazbenom kritikom, dosegnuo Top listu najprodavanijih domaćih izdanja, te je Vinku Ćemerašu & Talvi Tuuli priskrbio i dvije nominacije za nagradu Porin! Naime, skupina je s albumom nominirana u kategoriji Najbolji album rock glazbe dok je sam bend ostvario i nominaciju u kategoriji Novi izvođač godine! Također, Vinko Ćemeraš je ostvario i nominacije za dvije medijski priznate nagrade, onu za Zlatni studio te za Večernjakova ružu.

Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli nastavljaju hrabro koračati svojim glazbenim putem, autentični i iskreni u svom stvaralaštvu

Na krilima novopredstavljenog singla i videospota Zrno i pijesak, s nestrpljenjem iščekuju prvu koncertnu promociju albuma Na putu, koja će se održati 15. svibnja u zagrebačkoj Tvornici kulture. Kako i sami kažu: Teško je riječima opisati koliko jedva čekamo taj koncert; jednim dijelom jer već dugo priželjkujemo bilo kakav koncert, a drugim dijelom je će naš album prvijenac napokon dobiti promociju kakvu zaslužuje!

Uz novi singl i spot te koncertnu promociju albuma u Tvornici kulture, Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli već sada mogu potvrditi i nastup 27. lipnja u pulskom Kaštelu.

FOTO: Mare Milin

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori