Virtuoznost kakva se rijetko viđa – Hojsak & Novosel objavili novi singl ‘Grličica grkovala’

Virtuoznost kakva se rijetko viđa – Hojsak & Novosel objavili novi singl ‘Grličica grkovala’

Vežite se, polijećemo! Ovako bi nekako mogli opisati novi virtuozni uradak našeg autentičnog dua Hojsak & Novosel. Riječ je o drugom singlu s nadolazećeg albuma Traditional Songbook. Podsjetimo, prvi singl Ribara starog kći koji su snimili u suradnji s Perom Galićem predstavili su u lipnju, a sada nam donose novu dozu energičnog ethno jazza – njihovu verziju pjesme Grličica grkovala. Videouradak djelo je Cinematic studija iz Osijeka. Režiju potpisuje Josip Grizbaher, a direktor fotografije je Tomislav Šilovinac.

S obzirom da se album zove ‘Traditional Songbook, htjeli smo glazbom predstaviti što više hrvatskih krajeva. Tražio sam nešto iz središnje Hrvatske i naišao na ovaj napjev iz Pokuplja. Odmah mi se svidjela ritmika i jednostavnost melodije i aranžman je izašao sam od sebe.

Filip Novosel

Kako provode ljeto te koji su im planovi za jesen saznali smo od Tihomira Hojsaka

Lipanj i srpanj bili su puni koncerata. Svirali smo od Slavonije pa do Dalmacije, a posebna čast bila je nastupati na uglednim festivalima kao što su Brodsko glazbeno ljeto s našim Perom Galićem te na Međunarodnoj smotri folklora i Hvarskim ljetnim večerima. Nastupi na velikim festivalima potvrda su naše kvalitete i da ovo što radimo ide u dobrom smjeru. Kolovoz smo rezervirali za odmor s obiteljima, predstavljanje novog singla kao i to da se pripremimo za radnu jesen.

Na jesen ih čekaju novi izazovi, novi koncerti kao i izlazak spomenutog albuma Traditional Songbook. Datum zagrebačkog koncerta već je poznat, a upravo će tada svjetlo dana ugledati i album. 
Možete primijetiti da smo i ovaj video; kao i prošli za pjesmu ‘Ribara starog kći’, snimili u kultnoj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda. Imamo sjajnu suradnju s ovom dvoranom i jedva čekamo našu koncertnu promociju novog albuma koja je već zakazana za 16. listopada upravo u HGZ-u. Bit će to ujedno i humanitarni koncert za obnovu dvorane, dodao je za kraj Filip Novosel.

FOTO: PROMO

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori