Vokalna skupina Asante: Kompilacija pjesama o Zagrebu kao znak zahvalnosti građanima

Vokalna skupina Asante: Kompilacija pjesama o Zagrebu kao znak zahvalnosti građanima

Asante Vocal Group skupina je izvođača koja je odlučila napraviti kompilaciju pjesama o Zagrebu kao znak zahvalnosti onima koji su u ovom kriznom razdoblju nesebično pružali pomoć svojim sugrađanima.

Inače, izraz asante na svahili jeziku znači – hvala.

Upravo smo to htjeli reći našem Zagrebu. Potres je jednostavno požurio tu odluku. Kao što smo kolektivno u cijeloj ovoj situaciji, tako svi zajedno i jesmo Zagreb – šetnje parkovima, prve ljubavi, prijateljstva i još toliko toga neizrečenog. Doista, onima koji su prvi na crti pomoći dugujemo zahvalnost uz nadu i optimizam kroz male stvari, kao što je naš mashup dragih zagrebačkih pjesama.


U videu su sudjelovali trenutni i bivši članovi grupe.

Od soprana to su Lucija Borković, Carla Radnić, Marta Bolfan Ugljen, Lea Mišura.

Altice su Tihana Broz Matić i Marija Bolfan Mihaljević.

Tenorine su Petra Vidas i Martine Orehovec.

Na kraju, ali ne i manje važni basi, Andrija Borković i Andrija Kajtar.

Ovaj mashup već neko vrijeme imamo u svom programu, a ideje stižu od samih članova. Sve smo sami napravili – od aranžmana, do snimanja i uređivanja videa, za koji je najviše zaslužan Andrija Kajtar.

A kako zvuče Zagreb, Zagreb; Serbus, Zagreb moj; Tebi, grade moj; Zakaj volim Zagreb i Moj Zagreb tak imam te rad u izvedbi Asante, poslušajte i sami.

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori