‘Vraćam se Zagrebe tebi’: Poslušajte sjajnu obradu neslužbene zagrebačke himne

‘Vraćam se Zagrebe tebi’: Poslušajte sjajnu obradu neslužbene zagrebačke himne

Dečki iz grupe Chord Company snimili su obradu pjesme Vraćam se Zagrebe tebi, posvetu voljenom gradu koju su odlučili objaviti na Dan grada Zagreba. Ova se pjesma smatra neslužbenom zagrebačkom himnom. S njom je davne 1963. godine Zdenka Vučković pobijedila na Zagrebačkom festivalu. Pedeset i osam godina kasnije pjesmu slušate u sjajnoj izvedbi grupe Chord Company.

Oni su devetero mladih talentiranih glazbenika koje veže zajednička ljubav prema glazbi i višeglasnom pjevanju. Lobel, Josip, Ante, Ivan, Goran, Juraj, Teo, David i Tomislav rodom su iz neretvanskog kraja, Ploča, otoka Korčule, Zagore, Primorja i Zagreba. Svi su prvenstveno dobri prijatelji koji provode puno zajedničkog vremena uz pjesmu koja im, kako sami kažu, ispunjava živote.

Vraćam se Zagrebe tebi drugi je singl grupe Chord Company, prije toga su snimili obradu Čolićevog hita Kuća puna naroda, a u međuvremenu su gostovali i Luki Nižetiću na klapskoj verziji pjesme Ka more je život. Produkcijski je pjesmu uobličio Marko Mihaljević, a režiju videospota potpisuje Filip Hosni.

FOTO: PROMO

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori