Vrijedni studenti Geodetskog fakulteta izdali još jedan stručni časopis Ekscentar

Vrijedni studenti Geodetskog fakulteta izdali još jedan stručni časopis Ekscentar

Godina 2020. sada je već daleko od nas. Iako je svima donijela puno briga i problema, na kraju ipak negdje nađemo snage izvući iz nje i nešto dobro. U slučaju studenata Geodetskog fakulteta u Zagrebu, to nešto je novi broj časopisa Ekscentar, koji su s veseljem predstavili u online izdanju!

Ekscentar je časopis studenata Geodetskog fakulteta, znanstvenog, popularno-znanstvenog i edukativnog karaktera. Tematski se objavljuju radovi iz područja geodezije i geoinformatike te srodnih znanstvenih disciplina (astrononomije, aeronautike, geofizike, građevinarstva, arhitekture i sl.). Ekscentar redovno izlazi od 1997. godine i, osim studenata, čitaju ga i pretplatnici Geodetskog lista. Časopis izlazi jednom godišnje.

Časopis je zasnovan na volonterskom radu studenata

Izdaje ga Studentski zbor Geodetskog fakulteta, zasnovan je na volonterskom radu studenata i u potpunosti je besplatan svim čitateljima. Autori članaka su studenti, profesori i asistenti matičnog fakulteta te domaći i inozemni stručnjaci iz područja geodezije i geoinformatike. Ekscentar je član The Bibliographia Cartographica Berlin, Directory of open access journals.

Radovi koje se objavljuju u časopisu su znanstveno-stručnog karaktera:

  • izvorni znanstveni rad
  • pregledni znanstveni rad
  • stručni rad
  • izvještaji sa znanstvenih i stručni skupova
  • ostali radovi – uključuju tematski diferencirane članke (novosti,studentske i sportske članke i osvrte,izvještaje s praksi,putovanja i drugo)

Ovo je 21. broj časopisa Ekscentar po redu, a potrebno je i naglasiti da su tri broja dobila Rektorovu nagradu – 11., 19. i 20. broj.

Ovim bih se putem zahvalila i kolegama koji su sa mnom sudjelovali u stvaranju novog broja našeg i vašeg časopisa te omogućili da uživate u geodeziji iz druge perspektive.

Glavna urednica časopisa Ekscentar, Katarina Franulović

Ekscentar se može naći i u digitalnom obliku na stranicama Hrčka i na stranicama ISSUU.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori